• Geschikt voor de sloop

Wanneer is mijn auto geschikt voor de sloop?

Advertorial

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de autosloperij gehoord. Dit is een plaats waar oude auto’s naar toe worden gebracht, wanneer ze niet meer geschikt zijn voor regulier gebruik. Toch weten veel mensen niet wanneer hun auto geschikt is voor de sloperij en of ze hun voertuig hier zomaar heen kunnen brengen. Dan kunnen een heleboel vragen in je opkomen: wanneer kan je je voertuig naar de sloperij brengen? En neemt de sloperij elke auto aan? En hoe zit dit met elektrische auto’s?

Elektrisch voertuig naar de sloop brengen
De elektrische auto is al een aantal jaren te vinden op de weg. Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en er worden steeds nieuwere elektrische modellen ontwikkeld die nog beter zijn voor het milieu. Helaas komt het wel eens voor dat de accu van een elektrische auto in de brandt vliegt.  De uitgebrande auto kan niet meer worden verkocht aan een particulier en je kunt hem dan het beste naar de sloperij brengen. De sloopt neemt de meeste auto’s aan en geeft ook nog een vergoeding. De waarde van je sloopauto hangt af van diverse factoren, zoals staat en bouwjaar.

Je auto naar de sloop brengen
Er zijn verschillende autosloperijen in Nederland te vinden, waar je je oude voertuig naar toe kunt brengen. De sloperij is het eindpunt voor veel voertuigen, die al een lange tijd op de weg gereden hebben. Toch wordt niet het hele voertuig gesloopt. Veelal bevinden zich nog bruikbare onderdelen in de auto waarvan het zonde is om ze te vernietigen. Deze worden eruit gehaald. Voor een auto die total-loss is door een ongeval, zal je bij de sloperij daarom niet veel meer krijgen. Als je opzoek bent naar een sloperij, dan zijn er vast verschillende bij jou in de buurt. Informeer wat ze je kunnen geven voor je oude voertuig.

Neemt de sloop mijn auto aan?
Als je je afvraagt of de sloperij je auto wil aannemen, dan kan je het beste contact opnemen met het betreffende sloopbedrijf. Meestal neemt de sloop elk voertuig aan tegen een aannemelijke prijs. Wil je exact weten welk bedrag je kunt krijgen voor je sloopauto? De sloop kan je een bepaald bedrag bieden en deze kan je accepteren of weigeren.