• Jos van Rooijen

't Financieel Spectrum Hoofddorp

HOOFDDORP De druk op de woningmarkt is, mede door een tekort aan nieuwbouwwoningen, enorm. Daarnaast is de hypotheekrente historisch laag, waardoor het heel verleidelijk wordt om juist nu te kiezen voor koop. Die combinatie vraagt om kennis van zaken en een goed overzicht van de mogelijkheden, zodat er verstandige (financiële) keuzes gemaakt worden. 't Financieel Spectrum Hoofddorp is dan het juiste adres.

 

't Financieel Spectrum heeft namelijk, aldus Robert van Beelen, alles in huis om een professioneel advies te geven. Kennis en ervaring bijvoorbeeld, want 't Financieel Spectrum is al weer bijna 25 jaar geleden gestart in Hillegom. Kennis van de woningmarkt in Haarlemmermeer vanuit haar vestiging in Hoofddorp, naast een kantoor in Uithoorn.

"We zijn gespecialiseerd op het gebied van hypotheken. Daarnaast adviseren we ook in  schadeverzekeringen, levensverzekeringen en kredieten. Er is een prima samenwerking met de De Vries Groep (in de persoon van Marcel Hansen) zodra het gaat om administratie, de fiscale aspecten en salarissen. Via de Hypotheekadviseur.nl is er veel kennis beschikbaar zodra het gaat om het aangaan van een passende hypotheek. Ons kantoor is goed bereikbaar en we hebben zelfs een eigen parkeerplaats voor de deur. Er kan informatie verstrekt worden via de telefoon en internet. En niet te vergeten tijd en ruime persoonlijke aandacht."

Van Beelen: "Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd worden en dat ze een duidelijk onafhankelijk advies krijgen. Dat kan uiteraard overdag in onze vestiging in de Concourslaan, maar we komen desgewenst ook bij de mensen thuis", aldus de hypotheekadviseur die nu al een advies heeft voor wie op zoek is naar een koophuis.

"Alleen op basis van een degelijk advies kun je de juiste beslissingen nemen. Zo'n advies komt niet zomaar tot stand. Daar moet je de tijd voor nemen. Ons advies is dan ook: kom eerst langs om de financiële mogelijkheden op een rijtje te zetten. Dan weet je wat er mogelijk, of juist onmogelijk is. Dat voorkomt teleurstellingen zodra je het huis van je dromen gevonden denkt te hebben, en daarna moet horen dat het een te groot financieel risico is."

Al komen andere situaties ook voor, wil hij meteen toegeven. "Wij kunnen hier een groot aantal hypotheekvormen, rentetypen en hypotheekverstrekkers naast elkaar leggen en dan kan het alsnog zo zijn dat er meer financiële ruimte is dan gedacht. Dus nogmaals: eerst informeren en dan pas de markt op."

Het ruime kantoor aan de Concourslaan biedt overigens ook ruimte voor iMediators. Al meer dan 25 jaar een familiebedrijf dat kan bemiddelen zodra er sprake is van een scheiding, maar ook bij een conflict met kinderen op school, of op het werk,  binnen de familie of binnen het gezin.Therés van der Loos: "Zodra er sprake is van een conflict zijn er naast de emoties ook praktische zaken die een rol spelen. Wij bieden bijstand, geven informatie en kunnen assisteren bij gesprekken en indien gewenst kunnen we ook assisteren op financieel gebied."