• Wilco van den Hoorn

Retro Bike Fair voor fietsliefhebbers van vroegere tijden

NIEUW-VENNEP In het Nederlands Transportmuseum, Lucas Bolsstraat 7, wordt zondag 10 maart van 10.00 tot 16.00 uur de Retro Bike Fair gehouden.

Als groot liefhebber van stalen klassieke fietsen en alles wat met de eerste Campagnolo onderdelen te maken heeft, kwam Wilco van der Hoorn met dit idee. 'Normaliter vinden dit soort evenementen plaats in België of in het oosten van het land. Het werd tijd dat er zo iets in het westen van het land komt.' Hij bedacht het samen met Marcel Remijn met wie hij de fair organiseert. Wilco is overigens geen onbekende, hij is eigenaar van Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep. En hij steekt zijn liefde voor stalen fietsen en voor de historie van de wielersport niet onder stoelen of banken.

'Inmiddels begint de Retro Bike Fair wel een beetje uit de hand te lopen', zegt Wilco. Met meer dan veertig standhouders, liefhebbers en kenners op de vloer moet het een prachtige dag gaan worden. Je kunt je hart ophalen aan prachtige stalen fietsen, waaronder de Presto frames van Jan LeGrand, de eerste stalen RIH baanfietsen, originele retro gereedschapskisten van Campagnolo, een grote hoeveelheid aan losse onderdelen en natuurlijk de wollen kleding, worstenhelmen, schoenen voor toeclips, en natuurlijk ook complete fietsen tegen goede tarieven.

'We rekenen op een brede doelgroep. Ook voor de MTB-liefhebbers is er veel moois te vinden, want Jeroen van Roekel van het Mountainbike Museum in Arnhem komt met een gave collectie museumstukken opdraven. Daarnaast zijn er voor de singlespeed / fixie rijders ook genoeg onderdelen te vinden.'

Een kaartje geeft toegang tot de beurs én tot het Transport Museum. Normaal gesproken is de toegangsprijs 7,50 euro maar op 10 maart geldt een gereduceerd tarief.