• Corine Diek-Rip is een steun en toeverlaat voor veel mensen.

    Ria Meuleman

Nazorgspecialist Corine Diek rots in de branding

HOOFDDORP Ziekte en overlijden, het zijn gebeurtenissen die iemands leven totaal op z'n kop zetten. In emotioneel en praktisch opzicht komt er van alles op hen af. Nazorgspecialist Corine Diek-Rip ondersteunt mensen die zo'n moeilijke tijd doormaken en helpt hen hun eigen kracht terug te vinden en grip te krijgen op de situatie.

Ria Meuleman

Afkomstig uit de financieel/administratieve wereld, nam Corine toen ze 9 jaar geleden haar praktijk begon een grote dosis ervaring mee. Mede door haar kennis van de financiële wet- en regelgeving kan ze nabestaanden helpen als er ingewikkelde situaties zijn bij bijvoorbeeld de erfenisafhandeling, als er van alles speelt. Het zal je maar overkomen, je bent alleenstaande ouder van drie kinderen en ineens overlijdt je ex-partner waarvan je vermoedt dat er schulden zijn, en er is een eigen huis. Je kinderen zijn erfgenaam, waar moet je beginnen? Wat is er mogelijk en niet mogelijk? Of je bent executeur en erfgenaam in de nalatenschap van je ouders en één van je broers of zussen gaat moeilijk doen. Het komt ook voor dat mensen helemaal alleen zijn, wie gaat hen dan vertegenwoordigen? "In dit soort situaties kan ik een enorme steun zijn".

GIDS "Velen hebben als er net iets heel ergs is gebeurd iemand nodig om alles op een rijtje te zetten. Vaak worden ze door de uitvaartondernemer met mij in contact gebracht. Ik help de mensen overzicht te krijgen en beslissingen te nemen. Ook begeleid ik bij moeilijke gesprekken met instanties, familie of andere betrokkenen. Geen mens of situatie is hetzelfde. Erfenissen zijn vaak een stressvol onderwerp, zeker in geval van schulden of verstoorde relaties. Mensen kunnen en mogen zelf veel doen, ik ben dan meer een gids. Als er juridisch iets vastgelegd moet worden, dan verwijs ik door naar een notaris. Ik heb al veel mensen geholpen, je komt overal en dat maakt mijn werk heel gevarieerd. Ik houd van de combi emotioneel en praktisch. De gesprekken, het emotionele deel heeft meer de overhand gekregen".

LUISTEREND OOR Corine is medeoprichter en lid van het Landelijk Platform Nabestaandenzorg, dat streeft naar een hoge kwaliteit emotionele en zakelijke zorg rondom overlijden. Betrokkenheid en integriteit zijn de belangrijkste kernwaarden. "Je moet een bepaalde passie hebben om dit te doen en vertrouwen hebben van de nabestaanden". Bij een overlijden is één gesprek soms al genoeg, soms is er meer hulp nodig. Het is een uitdaging om mensen in emotioneel en praktisch opzicht vertrouwen en rust te bieden op een heel adequate manier. Het mooiste is, dat er steeds meer mensen naar me toekomen voor emotionele steun, even een goed gesprek. Mensen willen graag een actief luisterend oor, zodat ze daarna weer verder kunnen. Daar is mijn onafhankelijke praktijk, die laagdrempelig is, heel erg mee gegroeid. Daar ben ik supertrots op!"

INFO Nazorgspecialist Corine Diek-Rip, Manegelaan 6, 2131XB Hoofddorp, 06-44986835, Meer informatie: www.nazorgspecialist.nl, e-mail: corine@nazorgspecialist.nl