• Van links af Christien Seinen, Richard Renes, Rob van der Veen en Sylvia Potman.

    Frans Tol

Koks Oude Molen gaan door boven Sylvia’s Leeuwtje

NIEUW-VENNEP Rob van der Veen en Richard Renes, de voormalige koks van steakhouse De Oude Molen, hebben woensdag 3 oktober hun eigen steakhouse geopend dat De Malle Molen gaat heten. Zij maakten dat bij café Sylvia’s Leeuwtje bekend tijdens de reünie van het voormalig personeel van De Oude Molen. Die werd daar zondag 30 september gehouden en was als reünie een samenzijn vol sentiment. Voormalig barkeeper Ad Blokker (60): "Het was een wereldzaak en één aparte grote familie. Ik heb daar 15 jaar met heel veel plezier gewerkt. Ja, dat was qua werk wel mijn mooiste tijd."

Steakhouse De Oude Molen heeft bestaan van 1976 tot 2018. Christien Seinen werkte er 30 jaar als serveerster. "Wij kregen 16 januari te horen dat 22 februari de laatste werkdag zou zijn. Dat kwam rauw op ons dak en ik heb het er nog moeilijk mee. Ik ben 30 jaar geleden door kok Rob gevraagd er te komen werken en heb er vanaf die tijd altijd boven in het restaurant gewerkt. Het was echt mijn zaakje geworden."

VANUIT HET NIETS Van der Veen (72) werkte er als kok vanaf het begin in 1976. "Ik was als kok gewend in restaurants te werken. Koken in een steakhouse was nieuw en kwam vanuit het niets." Dat hij op zijn leeftijd in De Malle Molen zijn specialiteit weer op gaat pakken zegt wel iets. "Ik was natuurlijk eigenlijk al met pensioen maar heb steeds bijgesprongen. Ach, we kunnen het doen want we zijn nu toch werkeloos."

Van der Veen kookt dus samen met Richard Renes (50). "In dezelfde stijl en formule gaan wij dagelijks (behalve op maandag en dinsdag) vanaf 17.00 uur aan de slag met onze grillspecialiteiten om weer aan ieders wensen voldoen. En natuurlijk gaan wij in dit seizoen ook met wild werken. Veel mensen missen De Oude Molen."

ANDERE WERELD Bas Steneke (38) was er jarenlang bedrijfsleider. "Als je De Oude Molen binnenstapte, was je direct in een andere wereld. Een wereld met veel historie. Veel mensen hadden er een vast plekje en ik hoorde er, helemaal na sluitingstijd, heel emotionele verhalen. Zo was er een oude dame die in tranen vertelde dat zij haar inmiddels overleden man in De Oude Molen ontmoet had en er sindsdien altijd een vast date-avond met hem had. Ach, er kwamen bezoekers van Tiel tot Tokio, luchtvaart personeel en veel zakenmensen."

Marleen en Gerard (77) Dogger waren vaste bezoekers vanaf de opening. Gerard: "Fijn was dat wij er altijd nog laat terecht konden om er te eten. En vaak werd er dan vanzelf ook later afgesloten." Rick de Kruijf (21) was 2 jaar lang afwas- en keukenhulp: "Een superervaring. Ik pakte altijd de drukste dagen en zou het nu zo weer gaan doen."

NIEUW LEVEN Sylvia Potman, exploitant van Sylvia’s Leeuwtje, had Rob en Richard gevraagd het restaurant nieuw leven in te blazen. "Grolsch heeft het pand wel te koop gezet maar ik heb een contract tot 2021 en ga gewoon door. Ik ben blij dat zij De Malle Molen openen, want koken was niet mijn ding. Ik ga dus nu weer achter de bar staan en evenementen voor de jeugd organiseren."

Frans Tol