• Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding.

    Eigen foto

Heeft uw uitvaartpolis nog waarde?

HAARLEMMERMEER "Ik heb nog oude uitvaartpolissen liggen, zijn die nog geldig? Bestaat die verzekeraar nog wel? Wat is de huidige waarde daarvan? Ben ik wel voldoende verzekerd voor mijn uitvaart? Kan ik met een uitvaartpolis zelf een uitvaartondernemer kiezen?" Zomaar een paar vragen, waarop veel mensen het antwoord niet weten. Maar wel willen weten. Bij Loft Uitvaartbegeleiding kunnen ze – als u dat wenst - het antwoord op al uw vragen voor u achterhalen. Ook de polissen, waarvan de oorspronkelijke verzekeraar niet meer bestaat, kunnen namelijk nog geld waard zijn.

"U hoeft dat dus niet zelf te doen. Het bespaart u een heleboel moeite om door het doolhof van verzekeringsmaatschappijen te wandelen", vertelt Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding. "Het uitzoekwerk is kosteloos en de informatie kunnen wij voor u vastleggen in een "Rustament". Een bijzonder boekje waarin allerlei persoonlijke informatie met betrekking tot uw laatste wensen kan worden vastgelegd."

Waarom Loft Uitvaartbegeleiding? Loft Uitvaartbegeiding kent de weg bij de verzekeringsmaatschappijen. U bent vrij om een keuze te maken voor iemand die dit voor u uitzoekt. Regelmatig krijgt de uitvaartbegeleider de vraag of men met een uitvaartpolis van bijvoorbeeld Yarden, Monuta of Dela verplicht is om de uitvaart ook door de betreffende verzekeraar te laten verzorgen. Dat staat immers op de polis: 'Neem bij overlijden contact op met telefoonnummer …'. Dat is een misverstand. Iedereen is vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die het beste bij hem/haar past.

Loft Uitvaartbegeleiding werkt zonder provisie. "Oftewel wij rekenen een vast tarief voor onze dienstverlening en de inkoop van alle overige diensten en producten wordt zonder opslag doorberekend. Als u een uitvaartverzekering heeft, is ons advies om op de polis te kijken wat voor verzekering het betreft. Een kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit en is door de nabestaanden vrij te besteden."

Een naturaverzekering bevat een pakket aan diensten en goederen, zoals een eenvoudige kist, een x-aantal rouwkaarten, een rouwauto op de dag van de uitvaart, koffie en cake voor x-aantal aanwezigen en begeleiding door een uitvaartondernemer van de desbetreffende verzekeraar. Ook voor gebruik van een rouwcentrum en aula wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen locaties van de verzekeraar. Maar ook met een naturaverzekering kunt u te allen tijde zelf een uitvaartbegeleider te kiezen.

Op woensdag 23 mei 2018 houdt Loft Uitvaartbegeleiding tussen 11.00 tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur in restaurant Proeflokaal De Polderboom aan het Marktplein 31 te Hoofddorp. "U kunt bij ons terecht met al uw vragen over uw (oude) polis(sen) en/of uitvaartmogelijkheden. Wij maken graag kennis met u, uiteraard zijn uw partner en/of kinderen ook welkom. Een kopje koffie/thee staat voor u klaar aldus Veldman.

Bent u op deze dag verhinderd, maar wilt u toch graag informatie over uw huidige polis(sen) of het Rustament? Bel gerust met 06 – 203 802 24. U kunt een afspraak maken om dit op een ander moment door te nemen.