• Van Diemen PR

Grote aanbesteding gewonnen door combinatie MGZ

NIEUW-VENNEP Het onderhoud aan de complete infrastructuur in de provincie Noord-Holland, regio Zuid, is middels een aanbesteding gewonnen door de combinatie MGZ.

Mobilis, Van Gelder Groep en De Jong Zuurmond zijn speciaal voor dit project een samenwerkingsverband begonnen. De komende tien jaar zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud aan onder meer de wegen en vaarwegen. Het onderhoudscontract voor de vijftien beweegbare kunstwerken in de regio heeft zij neergelegd bij Griekspoor, vanwege de specialisatie in het onderhoud van bruggen en sluizen.

In regio Zuid bevinden zich diverse belangrijke toegangswegen waarvan de bereikbaarheid cruciaal is. Zo maken bloemenveilingen elke dag gebruik van de Aalsmeerderbrug bij de N196 om van en naar de snelweg A4 te komen. Storingen aan de brug kunnen een grote file veroorzaken. Edwin van Sorge, Technisch Manager bij Griekspoor: "Het oplossen van storingen heeft de hoogste prioriteit. Zo zijn wij na een melding gegarandeerd binnen 45 minuten op locatie. Vaak lukt dat zelfs al binnen 30 minuten. Eenmaal aangekomen zorgen we ervoor dat de situatie veilig is en de brug uiterlijk binnen 60 minuten weer beschikbaar is".

De provincie wil dat de bruggen en sluizen de komende tien jaar minstens zo goed onderhouden blijven als dat zij nu zijn. Middels een onafhankelijke nul inspectie is de huidige staat van de beweegbare kunstwerken in kaart gebracht, de basis voor het optimaal indelen van het onderhoud. De nul inspectie is inmiddels afgerond en ook de eerste storingen zijn opgelost. In november wordt met het vaste onderhoud gestart.