• Cafetaria Ridderhof

Familie Oudhuizen verkoopt Cafetaria Ridderhof

NIEUW-VENNEP De familie Oudhuizen heeft cafetaria Ridderhof verkocht. Sinds vandaag, 1 februari, is de welbekende horecafamilie - naast Ridderhof is ook restaurant Orries eten en drinken eigendom van de familie - niet langer actief in de in en rondom Nieuw-Vennep zeer geliefde snackbar.

De familie Oudhuizen (vader Ed, moeder Monique, zoons Jordi en Danny en dochter Dianne) stond jarenlang achter de toonbank in cafetaria Ridderhof. In die tijd werd de cafetaria tot in de verre omtrek bekend. Volgens de familie is al in augustus 2018 besloten op korte termijn te gaan stoppen.

VOETBALSCHOOL "Onze oudste zoon Danny had al eerder aangegeven om de exploitatie van Ridderhof niet over te gaan nemen", aldus Ed Oudhuizen op de Facebook-pagina van Ridderhof. "Hij was inmiddels een eigen voetbalschool begonnen (de Ultimate Football Academy, red.) waar hij tot op de dag van vandaag met veel plezier aan verder werkt. Jordi, onze jongste zoon, is de man achter het succes van Orries eten en drinken, samen met moeder Monique hebben die twee daar een prachtig, goedlopend horecabedrijf neergezet. En onze dochter Dianne werkt in het AMC. Ze vindt horeca heel leuk, maar heeft veel meer met de medische kant."

Een gebrek aan opvolging dus, maar het is niet de belangrijkste reden. Dat is een gebrek aan vrije tijd. "In plaats van het plan om iets minder te gaan werken, maak ik steeds meer uren, ben ik steeds vaker op de schaarse vrije momenten gebonden aan de zaak. En niet te ontkennen valt: sinds we opa en oma zijn van onze fantastische kleinzoon Sem, (en in april wordt als alles goed gaat onze kleindochter geboren), is het maken van keuzes een stuk eenvoudiger."

GOEDE KOPER Stoppen dus, en Oudhuizen en zijn gezin zijn blij een goede koper gevonden te hebben. "De familie Lu en dan met name de dochters Lisa en Joyce gaan Ridderhof vanaf vandaag 1 februari verder voortzetten. Een ervaren horecafamilie, leuke, lieve mensen. En zoals een zaak als Ridderhof verdient; harde werkers met een enorme drive en een uitstekend zakelijk inzicht. De familie Lu krijgt van ons en het geoliede team Ridderhof-medewerkers de volledige medewerking en ondersteuning om cafetaria Ridderhof verder te exploiteren op de manier waarop wij per vandaag zijn gestopt en mogelijk door hun nieuwe inbreng en nieuwe ideeën nog verder uit te breiden."

Overigens hoeft Oudhuizen zich niet te gaan vervelen. Op de vraag wat hij gaat doen in zijn vrije tijd antwoordt hij: "Tijd maken voor de familie en vrienden, voetbal en vele andere hobby's en lekker meehelpen om Orries eten en drinken en dan met name Orries bar verder door te ontwikkelen."