• De kenners zijn het met elkaar eens: het 2020-brood is heerlijk.

    Nicolette Zandee-Verbeek

Bakkerij Gorthuis faciliteert praatjesmakers met 2020-brood

Advertorial

HOOFDDORP Aria Gorthuis van Gorthuis bakkerij en delicatessen heeft met haar team een speciaal brood gemaakt, het 2020-brood. Dat moet het komende jaar zorgen voor een mooi, liefdevol en harmonieus 2020 en een hoop leuke gesprekken.

"Als bakkerij zijn we dé plek waar mensen als het ware verbroederen, is het niet tussen ons en klant met de gezellige gesprekken tijdens het helpen, dan is het wel tussen de klanten onderling tijdens het wachten op hun beurt", legt Gorthuis de opzet uit. "We zien dit elke dag weer in de winkel gebeuren: mensen, die elkaar niet kennen, raken gezellig en geïnteresseerd met elkaar in gesprek en worden daar echt blij van. Neem bijvoorbeeld ouderen die de hele dag niemand zien en hier dan toch dat gezellige praatje kunnen maken en hun ei even kwijt kunnen. Of de man die een hersenbloeding heeft gehad en hierdoor slechter praat maar in de winkel toch even een praatje maakt omdat we hem de tijd gunnen. Maar ook de au-pair die bij ons haar Nederlands komt oefenen en elke week vooruitgang maakt. En zo zijn er nog veel meer mooie voorbeelden te noemen, wij als winkelteam helpen hier graag aan mee."

GEEN TIJD Helaas blijkt volgens de ondernemer dat uit de verhalen dat buiten de winkel dit soort momentjes steeds minder vaak voorkomt. "Dan is er geen tijd voor elkaar, iedereen heeft haast, of worden mensen uitgescholden, puur omdat zij 'anders' zijn dan degene die dit roept. Wij vinden dit jammer, want eigenlijk zijn we toch allemaal gewoon mens? En ieder mens is het waard om gezien, gehoord te worden en liefde en tijd te ontvangen."

"Daarom willen wij als Gorthuis team hier iets aan doen: Deze verhalen en het feit dat we nu in het speciale jaar 2020 zitten, heeft ons team geïnspireerd om het speciale 2020-brood te maken, een heerlijk twee-kleuren-brood waar door de bakkers tijd en liefde in is gestoken en waarbij de deze twee kleuren symboliek staat voor liefde en harmonie."

Het Gorthuis team hoopt dat mensen die dit brood nemen dit samen met anderen gezellig gaan eten, waarbij het zorgt voor mooie verhalen en waarbij er weer echt even tijd voor elkaar gemaakt wordt, want daar wordt iedereen, wie, hoe of wat je ook bent, toch blij van?

EVENEMENTEN Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als er rondom dit brood leuke evenementen worden georganiseerd, er zijn zoveel leuke dingen te verzinnen als buren, klas of club! Wie wil zoiets organiseren? Geef dit dan door aan Aria Gorthuis, zij kan eventueel helpen meedenken en bij leuke ideeën zal bakkerij Gorthuis (een gedeelte van) de 2020-broden sponsoren. Zelf zal het team van Gorthuis ook binnenkort weer iets leuks organiseren waar het 2020-brood en samenzijn centraal in zal staan. Houd dus de winkel en social media van de bakkerij in de gaten.

Bakkerij Gorthuis, Kruisweg 953 Hoofddorp info@bakkerijgorthuis.nl