• Eigen foto

PvdA-lijsttrekker Mieke Booij nu ook fractievoorzitter

HOOFDDORP Lijsttrekker van de PvdA, Mieke Booij, is de laatste vier maanden van deze raadsperiode ook fractievoorzitter in de gemeenteraad. Zij heeft het stokje overgenomen van Chris Vonk.

“Mieke is de lijsttrekker voor de komende verkiezingen en ik vind het belangrijk dat zij nu ook de functie van fractievoorzitter op zich neemt” zegt Chris Vonk in een verklaring. “Dit zodat zij zowel in de raad als in de campagne het gezicht is van de PvdA.”

VERKIESBAAR Chris Vonk blijft gewoon lid van de fractie. Hij staat echter niet op een verkiesbare plaats bij de sociaal-democraten, zodat hij in de nieuwe gemeenteraad niet meer terugkeert.

De andere fractieleden hebben de wisseling van de wacht gesteund. Mieke Booij is daar blij mee. “Het is fijn dat we er met ons allen vol voor gaan. Samen met de nieuwe kandidaten op onze lijst gaan we de komende periode onze boodschap uitdragen. Samen werken aan beter. Met als speerpunten: zeker zijn van Betaalbaar Wonen, Werk en Inkomen en Zorg en Welzijn. Waarbij wij niemand op voorhand al uitsluiten. Haarlemmermeer is er voor en van ons allemaal.”