• Lodewijk Asscher flyert met de lokale PvdA-fractie.

    Eigen foto
  • In gesprek over Hydepark.

    Eigen foto

PvdA-kopstuk Lodewijk Asscher steunt lokale partijgenoten

HOOFDDORP De fractie van de PvdA Haarlemmermeer heeft zaterdag 10 november bezoek gehad van landelijk fractievoorzitter Lodewijk Asscher. 

"Door dit bezoek weet en merk je dat onze partijgenoten in Den Haag ons steunen", aldus fractievoorzitter en lijsttrekker Mieke Booij. "Als lokale PvdA staan we natuurlijk met onze voeten in de polderklei en staan we er voor de inwoners van Haarlemmermeer en dat doen we al jaren. We onderschrijven hierbij het gedachtegoed waar de PvdA van oudsher voor staat: solidariteit, gelijkheid en vrijheid."

LOKAAL THEMA De lokale PvdA-fractie wilde graag een lokaal thema onder de aandacht brengen dat ook landelijk zijn weerslag kent, namelijk het tekort aan woningen en dan vooral het tekort aan sociale huurwoningen. Daarom ging het gezelschap op bezoek in Hydepark, het voormalige Beukenhorst West. Daar hebben gemeente en projectontwikkelaars de handen ineen geslagen om van een verouderde kantorenlocatie een nieuwbouwwijk met 3.800 woningen te maken, waarvan er 760 een sociale huurwoning zijn.

Wethouder en PvdA'er Tom Horn wist te melden dat dit vrij uniek is. Volgens hem is het bijna onmogelijk om bij projectontwikkelaars sociale woningbouw af te dwingen omdat dit bij wet niet geregeld is. "Dat we hier toch 20 procent sociale woningbouw kunnen realiseren, is te danken aan de goede samenwerking tussen de eigenaren van de gebouwen, de projectontwikkelaars en de gemeente."

INDRUK Lodewijk Asscher was onder de indruk van dit grootschalige project, met name toen hij hoorde dat de woningen er binnen nu en 5 jaar zullen staan.

Na dit bezoek stapte Asscher samen met Mieke Booij en Fien Eveleens in de rode fractie-tuktuk en werd er nog een kleine 45 minuten geflyerd in het centrum van Hoofddorp.