• Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

    Rijksoverheid

Onderwijsminister bezoekt basisschool De Zwanebloem

ZWAANSHOEK Minister Ingrid van Engelshoven (D66) brengt maandag 12 november een bezoek aan basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek. Onderwijsminister Van Engelshoven komt een kijkje nemen in het dorp om zich te laten inspireren door het unieke 'groene schoolplein' en het Integraal Huisvestingsplan, aldus de partij. 

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dat betekent dat lokale 'landelijke' partijen graag een bekend gezicht uit de landelijke Haagse politiek langs laten komen. Zo was VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen eerder al in de polder en komend dit weekeinde Tweede Kamerleden Lodewijk Asscher (PvdA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) naar respectievelijk Hoofddorp en Rijsenhout. 

BEKENDHEID Ook D66 maakt graag gebruik van de kennis en bekendheid van partijleden. Zo gaan de in oktober als fractievoorzitter aangestelde Rob Jetten en Tweede Kamerlid Jan Paternotte zaterdag naar Spaarndam, en komt minister Van Engelshoven dus maandag naar Zwaanshoek. 

Volgens D66 is deze basisschool 'een krachtig voorbeeld van goed onderwijs, duurzaamheid in bestaande bouw en ouderparticipatie'. Zo was de school de eerste in Haarlemmermeer met een zogenaamd 'groen schoolplein', is ze koploper in de Haarlemmermeerse Energy Battle (een wedstrijd waarbij het doel is energie te besparen), en wordt gewerkt met het Integraal Huisvestingsplan. "Ik kom graag kijken naar de onderwijsresultaten in Haarlemmermeer", aldus Van Engelshoven. Ze zal tijdens het bezoek ook in gesprek gaan met twee groepen leerlingen van de klas.