• Lijsttrekker Paul Meijer van Forza!.

    Forza!
  • Conny de Bree keert terug bij Forza! .

    import

Forza! verrast met terugkeer Conny de Bree

HAARLEMMERMEER Politieke partij Forza! heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Naast de gebruikelijke namen van Paul Meijer en Michel van Dijk valt met name de terugkeer van Conny de Bree op in de lijst. Samen met de kandidatenlijst heeft de partij ook het verkiezingsprogramma getiteld 'Niet links, niet rechts, maar lokaal' gepresenteerd.

Bovenaan de lijst prijkt uiteraard de naam van lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Paul Meijer, gevolgd door Michel van Dijk op nummer twee. Zij vormen momenteel ook de fractie van de partij in de huidige gemeenteraad. Nummer drie op de lijst een nieuwkomer: de Hoofddorpse lerares Tjarda Reesink. Ook nieuw zijn nummer vier Erik Vermeulen (Zwanenburg) en nummer zes Giacomo Landino (Nieuw-Vennep). De huidige fractiemedewerker Jordy Schaap (Hoofddorp) staat vijfde op de lijst.

TERUGKEER Wat vooral opvalt op de lijst, is de terugkeer van Conny de Bree. De Hoofddorpse, nummer zeven op de lijst, zat van 2010 tot 2012 in de gemeenteraad namens Trots op Haarlemmermeer. In maart 2012 maakte ze echter bekend zich los te maken van de landelijke afdeling van de partij, en verder te gaan onder de naam Een Haarlemmermeer. Vervolgens werd in november van datzelfde jaar bekend dat De Bree overstapte naar de fractie van Forza!. Voor de verkiezingen van 2014 stelde ze zichzelf niet verkiesbaar, waarna ze uit de raad verdween. De Bree was in 2017 nog kandidaat-Kamerlid tijdens de Tweede Kamerverkiezingen voor de beweging 'Lokaal in de Kamer'. 

Volgens lijsttrekker Paul Meijer is de lijst met zorg samengesteld. "Voor avonturiers is er bij ons geen plek meer. Deze club mensen is met zorg geselecteerd en mijn verwachtingen zijn erg hoog."