• import

Anneke van der Veer doet niet mee aan verkiezingen

HOOFDDORP Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Zij bevestigt dat en geeft aan komende donderdag tijdens de raadsvergadering met een toelichting te komen op haar besluit.

De gemeenteraad bespreekt donderdag een brief van burgemeester Onno Hoes van juli, waarin hij Van der Veer vraagt op te stappen als raadslid. Volgens de burgemeester woont het raadslid niet meer in de gemeente Haarlemmermeer en is er daarom geen plek meer voor haar in de raadsbankjes.

Volgens Anneke van der Veer woont zij nog wel in de gemeente en is het verwijt van de burgemeester daarom onterecht. Zij heeft besloten om zijn brief voor te leggen aan de gemeenteraad. Dat gebeurt dus donderdag.

Van der Veer was tot voor kort vast van plan om met haar nieuwe politieke partij mee te doen aan de komende raadsverkiezingen. De naam van haar partij ontbreekt echter op de lijst met deelnemende partijen die de gemeente vorige week bekend heeft gemaakt.

Anneke van der Veer is al geruime tijd betrokken bij een internationale fraudezaak. Om die reden verscheen ze voor het zomerreces nauwelijks bij raadsvergaderingen. Het raadslid zelf zei dat ze druk was met het aantonen van haar onschuld en dat ze na de zomer weer actief politiek zou gaan bedrijven.