• Pim Geerts
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Zondag 24 juni: Zevende editie Groene Loper Festival

HOOFDDORP Het Groene Loper Festival gaat bijna van start! Hét groenste festival van Nederland is op zondag 24 juni op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Het gratis festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van muziek, theater, workshops en een uitgebreide groene markt. Duurzaam, inspirerend en verrassend! Op het Groene Loper Festival is een uitgebreide groene markt met allerlei duurzame en verrassende producten. Tijdens het festival worden bezoekers de hele dag vermaakt: van kleurrijke steltlopers en straattheater, een goochelaar, muziek, een rondleiding door het Pop-Up Park, zelf poëzie voordragen, een wandeling door duurzaam Hoofddorp en verschillende exposities.

WORKSHOPS Het Groene Loper Festival is hét festival waar jong en oud telkens weer wordt verrast met bijzondere workshops! Ook dit jaar weer. Zo maken bezoekers een eigen dromenvanger, krachtstok of bloemenkrans. Alles uiteraard met biologische en eerlijke producten. Kinderen kunnen ook volop aan de slag: zij maken o.a. hun eigen bonbons, zaadbommen en insectenhuisjes, bouwen hun eigen gerecycled kunstwerk, schilderen met natuur, doen mee aan een workshop bamboebouwen, rollen over een racebaan gemaakt van oude spijkerbroeken, maken hun eigen denim knuffel of spelen bij de levende hindernisbaan van Klauterstaut.

HET GROENSTE IDEE EN GROENE LINTJES Tijdens het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein is de uitreiking van het Groenste Idee. Duurzame ideeën als Tiny Houses, de BioExpress en de DeelFiets zijn genomineerd. Stemmen kan tot 17 juni, de winnaars krijgen de prijzen uitgereikt uit handen van wethouder John Nederstigt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid in samenwerking met Nieuwe pioniers en haar partners, in opdracht van Gemeente Haarlemmermeer. Tijdens het festival wordt door GroenLinks ook het jaarlijkse Groene Lintje uitgereikt, voor een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en een beter milieu.

Het Groene Loper Festival is een samenwerking tussen Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC), NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Van Fair & Dichtbij en Het Cultuurgebouw Hoofddorp.