• Eigen foto

Twee weervrouwen en code rood: eigenzinnig klassiek

HOOFDDORP Vivaldi is bekend van De Vier Jaargetijden, maar de seizoenen zijn niet meer wat ze waren. Het klimaat is in de war. Zo ook de twee jonge weervrouwen (Annelinde Bruijs en Charlie Chan Dagelet) in deze muzikale voorstelling die, zoals we dat kennen van het journaal, het weer voorspellen in isobaren, hoge en lage drukgebieden.

Door de teksten (Ko van den Bosch) van de ene weervrouw sijpelt echter haar mentale geestesgesteldheid en bij de ander, het leed van de wereld dat zij zich aantrekt. Vier topmusici zetten hun mentale zoektocht kracht bij. Een speciale rol is weggelegd voor het jeugdorkest Amsterdam Youth Symphony Orchestra en het koor Voci Vivaci uit Hoofddorp.

Vivaldi Code Rood is de tweede in een reeks van theater-concerten rondom de Grote Componisten gemaakt door Esther Apituley. De eerste was het succesvolle Bach & Bleekwater. Gedurende haar carrière is altvioliste Apituley steeds op zoek naar een nieuwe aanpak voor het concert, vanuit de behoefte om een meer persoonlijke lijn te leggen met het luisterend publiek. Het theater is een uitstekende manier om het publiek op sleeptouw te nemen en op een eigenzinnige manier te benaderen. Door klassieke muziek en theater samen te brengen wil Apituley theaterbezoekers, concertpubliek, en in de breedte muziekliefhebbers prikkelen om op een andere, fantasierijkere manier te luisteren.

Van den Bosch (1958) werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d'Electrique, een groep die naam maakte met voorstellingen vol visuele slapstick en materieel geweld. Sinds 2009 is hij mede-artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel.

De voorstelling is donderdag 1 maart te zien in de kleine zaal van De Meerse om 20.30 uur. Kaarten van 22,50 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.