• NICOLA DOVE

The Party is zwarte komedie vol scherpe dialogen

HOOFDDORP Een film over een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen, met zowel wrange en hilarische momenten, dat is The Party. De film draait zondag 18 februari om 20.00 uur in Het Oude Raadhuis.

Janet (Kirstin Scott Thomas) heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Het feest verloopt alleen wat anders dan dat ze in haar gedachte had. Bill (Timothy Spall), de man van Janet, doet een schokkende mededeling. En dat blijkt niet zijn enige geheim te zijn.

De andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés.

Een kleine film, zo ogenschijnlijk simpel maar in die eenvoud schuilt de kracht. Met een topcast; Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clackson. Clackson schittert in deze film. The Party bewijst hoe weinig er nodig is voor een scherpe komedie met bijtende intelligente dialogen die met veel plezier worden uitgesproken door een topcast.

Kaarten van 9 euro, inclusief drankje, zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.