• George Michael is voor velen een popicoon.

    Evert Elzinga

Ode aan popzanger George Michael

'HOOFDDORP De Britse popzanger George Michael, die in december 2016 overleed, zou maandag 25 juni 55 geworden zijn. Op deze dag beleeft de 'Choose Life Tribute' in Podium Duycker zijn première. "Het wordt een eerbetoon aan zijn muziek en zijn leven", vertelt producent Erwin Taams.

George Michael kwam op 25 juni 1963 in Londen ter wereld als Georgios Kyriacos Panagiotou. Hij was de zoon van een Griekse vader en een Engelse moeder en werd met name in de jaren '80 en '90 wereldberoemd met hits als 'Careless whisper', 'Do they know it's Christmas' en 'I want your sex'.

Samen met een live band geven de souldiva's van CPG en vocalist Simon Feenstra de muziek van George Michael een nieuw geluid. Albums als 'Faith' en zijn hits met 'Wham!' zijn klassiekers maar ook minder bekende songs komen tijdens de 'Choose Life Tribute' aan bod.

GEEN IMITATIESHOW De 'Choose Life Tribute' is geen imitatieshow. Taams: "Het leven van George Michael luistert als een muzikale reis waarin vertrouwde arrangementen te horen zijn maar ook verrassende uitvoeringen. Een unieke combinatie tussen theatershow en popconcert."

De première hangt samen met de start van het nieuwe platform Rajon wat ook door Taams is ontwikkeld. "Rajon is bedoeld om de lokale ondernemer te promoten en klanten te belonen dat ze een lokale ondernemer kiezen boven een landelijke keten. Met Rajon wil ik een on- en offline netwerk creëren. We organiseren evenementen uitsluitend voor klanten van lokale ondernemers. Zij kunnen hun klanten belonen met tickets en zo een unieke ervaring geven als dank voor hun loyaliteit."

Rajon heeft tickets beschikbaar gesteld voor de 'Choose Life Tribute'-première. Samen met een zaal vol George Michael-fans vieren zij maandag 25 juni gezamenlijk het leven en de muziek van George Michael in Podium Duycker. Tickets zijn te reserveren via de website www.duycker.nl.