• Noah Valentyn

Nieuwe familie gaat over vriendschap

HOOFDDORP Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Vogel Muayad en ietsje later Amir. Beiden op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne.

In de voorstelling Nieuwe Familie kijken ze terug op die tijd. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne was om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben. In die periode hebben ze ontzettend veel geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch.

Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis. Ze vertellen hun indrukwekkende verhaal en er gaat gekookt worden. Nieuwe familie is een voorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Sanne Vogel (1984) werkt vanaf haar zestiende als professioneel actrice, schrijfster en regisseuse. Ze won op jonge leeftijd al veel prijzen voor haar werk. Voor het theater en theaterfestivals schreef en regisseerde de voorstellingen onder andere Schubbenkind (Oerol), Late Avond Idealen en Spuiten en Slikken. Als actrice was op het toneel te zien in Coming out, Is there life on Mars, Veel gedoe om niks en in het door haar zelf geschreven RAAF. In de bioscoop was ze te zien in Het Schnitzelparadijs, Verliefd op Ibiza en in Mannenharten.

De voorstelling Nieuwe Familie is donderdag 5 oktober te zien in de grote zaal van De Meerse vanaf 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707 of www.demeerse.nl.