• Carel 140826- 0030

    MacBook

Hotel Victoria is folkloristische ode aan het nomadenbestaan

HOOFDDORP Met een koffer vol anekdotes over hun eigen ervaringen tijdens hun wereldtournees, trekken Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal langs de Nederlandse theaters. Door middel van bestaande en nieuwe gecomponeerde Argentijnse folkloremuziek, geven ze een gevoelige weergave van het bijzondere leven dat reizende muzikanten met elkaar delen.

Het theaterconcert Hotel Victoria heeft zijn naam te danken aan het roemruchte Gran Hotel Victoria in Buenos Aires. Aan de vooravond van de internationale tangorage, was dit hotel een fameuze ontmoetingsplaats voor veel musici en kunstenaars. Met prachtige muziek op de bandoneón en de vleugel, toveren Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal de theaterzaal van De Meerse om tot de lobby van het Hotel Victoria en wordt het publiek meegenomen in de verhalen die het artiestenleven met zich meebrengt.

En daarin mag de beroemde tango Hotel Victoria (1906) van Feliciano Latasa natuurlijk niet ontbreken.

Kraayenhof werd bij het grote publiek bekend dankzij 'de traan' van koningin Maxima. Pianist Dobal groeide op met de volksmuziek van zijn vaderland Argentinië. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van Carel. Samen reizen ze de oceanen over om de wereld te veroveren met de mooiste muziek van Argentinië. Een hotel is dan ook het baken in de zee van de reizende muzikant. Hoeveel avonden en nachten na het concert niet eindigen in de kleedkamer van een theater of in de hotelbar, waarbij de bandoneón weer uit zijn koffer getrokken wordt en de oude hotelvleugel weer opengeslagen wordt.

Het theaterconcert is vernoemt naar het gelijknamig album Hotel Victoria van Kraayenhof en Dobal en is vrijdag 2 maart in de kleine zaal van De Meerse vanaf 20.30 uur. Kaarten van 21 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.