• Genieten van ridders en jonkvrouwen.

    Eigen foto

Heldendag, dag vol vermaak in Jeugdland Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Jeugdland houdt op zaterdag 15 juni een Heldendag. Dan komen beroemde helden naar de Getsewoudseweg om er hun theaterstukjes op te voeren en de kinderen lekker bezig te laten zijn met activiteiten.

Zo komt Sneeuwwitje op bezoek met een poppenkastvoorstelling, maakt Harry Potter het spannend met aanvullend een wedstrijdje Zwerkbal, kunnen kinderen na het optreden van politieagent Mariëlle op schurken schieten via het spel nerfschieten, mogen zij gaan boogschieten na het optreden van Robin Hood, schilden en zwaarden maken na de voorstelling van Koning Arthur, zorgt Prinses Else ervoor dat haar kijkers cupcakes kunnen versieren en gaan de kinderen na het optreden van Pocohontas mooie Indianenhaarbanden maken. Bovendien komt Freek Vonk nog een uitleg geven over spinnen. Voor deelname en entree wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.

STRIPPENKAART De voorstellingen zijn die zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Daarvoor krijgen de kinderen een strippenkaart. Natuurlijk zijn het niet de genoemde helden zelf maar worden zij uitgebeeld door vrijwilligers van de theatergroep van Jeugdland. Daar is met veel fantasie over nagedacht. Kijk alleen maar naar het spel Zwerkbal dat door de 12-jarige vrijwilliger Lucas bedacht is: de deelnemende kinderen krijgen een soort bezemsteel, moeten dus met één hand scoren in de ringen om punten te krijgen terwijl zij niet met de bal mogen lopen, niet buiten het veld spelen, en niet scoren van achter de middellijn. Verdedigers mogen de bal proberen weg te slaan met een slaghout en maar mogen daarbij niet op de helft van de tegenstander komen. Bij dit snel uit te voeren spel is het wel belangrijk dat je voorzichtig met elkaar omgaat.

Ver zijn er biologische ijsjes te koop bij ijsboer Jeroen, er zal een patatkraam staan en een DJ draait er heldenmuziek: een mix van muziek met een link naar de toneelstukjes. Bovendien kunnen de kinderen die dat willen een rondje maken op een van de vier paarden van stal van de Cruquiushoeve.

VRIJWILLIGERS Coördinator Barbara Muizer doet nog wel een oproep aan de Vennepers om haar op deze Heldendag als vrijwilliger te komen helpen: 'Ik ben ook nog op zoek naar mensen die de kinderen willen komen schminken. Het zal ook leuk zijn als de kinderen zelf verkleed als een van hun helden die zaterdag naar Jeugdland komen. De ouders kunnen beter niet met de auto komen want met de auto is Jeugdland nog steeds maar moeilijk bereikbaar.

De ouders zijn dus helden als zij met de fiets komen.' Muizer laat enthousiast weten dat er in een van de komende edities van het blad Speelmail van Nuso een artikel over haar Jeugdland zal gaan: 'Nuso is de landelijke overkoepeling van speeltuinen.'

Jeugdland is het hele jaar open op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 10.00 tot 17.00 uur op de zaterdagen. Wel is Jeugdland Nieuw-Vennep vanaf de 2de tot de 5de week van de zomervakantie gesloten maar de speeltuin juist extra open in andere vakanties. Zie daarvoor en andere informatie op de website van Jeugdland Nieuw-Vennep.