• The Dynamite Blues Band is blij met de winst in de Dutch Blues Challenge.

    Kuno Mooren

Dynamite Blues Band wint Dutch Blues Challenge

NIEUW-VENNEP The Dynamite Blues Band heeft de achtste editie van de Dutch Blues Challenge gewonnen. De band mag nu Nederland vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge en de European Blues Challenge.

Afgelopen zondag, 7 oktober, stond De Rustende Jager in Nieuw-Vennep wederom in het teken van de door de Dutch Blues Foundation georganiseerde Dutch Blues Challenge. Vijf bands en een duo presenteerden zich voor een zaal vol bluesliefhebbers en een internationale vakjury, die de bands op verschillende onderdelen moest beoordelen om zo te bepalen wie Nederland mag gaan vertegenwoordigen in januari 2019 bij de International Blues Challenge in Memphis en in april 2019 bij de European Blues Challenge op de Azoren, Portugal. Deze eer is te beurt gevallen aan The Dynamite Blues Band.

 ERKENNING De Dutch Blues Foundation wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorg dragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de blues in Nederland. Deelname aan de Challenge in de Verenigde Staten en in Europa geeft bluesmuzikanten een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter)nationale podia.