• Lisserbroek SamenMeer

Duurzame fietstocht "Fiets zoekt boer"

LISSERBROEK Voor de derde keer gaat zaterdag 2 juni de groene fietstocht "Fiets zoekt Boer" van start tussen 11.00 en 12.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Op de fiets maken ze kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder. Voor het eerst organiseren KoetActief en de werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek SamenMeer de fietstocht samen met de buurtvereniging Burgerveen, wat verrassende nieuwe adressen oplevert. Tussen 14.00 en 16.00 uur worden de fietsers op beide eindpunten opgevangen met koffie en thee. 

De organisatie hoopt op minstens zo'n hoge opkomst als bij de vorige twee edities van Fiets zoekt Boer, toen 100 tot 120 deelnemers op ontdekkingstocht door de polder gingen. Het is een gezonde en gezellige manier om kennis te maken met groene adressen in de eigen omgeving waar boerenproducten te proeven en te koop zijn. En niet alleen dat: op elke route is iets speciaals te doen: een rondleiding door de biologische rozenkas van Rozen & Radijs, aardbeien plukken bij Van Reeuwijk, geitjes aaien bij Geitenboerderij Van Dorp en picknicken in de Theetuin in Weteringbrug. Ook de Appelenburg, Pioen- en aardbeienkwekerij Jaap Lodder en de Pieperautomaat zijn al zeker. Op dat laatste adres kunnen deelnemers dit jaar voor het eerst piepermeppen. 

Ook nieuw dit jaar is een overtocht met het pont naar Kaageiland, waar Kaasmuseum, B&B en kaasmakerij de Kaagse Boer de deuren opent. Op de Facebookpagina's van KoetActief en Burgerveen verschijnen de laatste updates. 
Kosten

KOSTEN Voor de donateurs van KoetActief is de fietstocht gratis, voor niet-donateurs zijn de kosten 5 euro per persoon. Wie zich tot twee dagen van tevoren aanmeldt, krijgt een lunchpakketje mee. 

Meer informatie is te vinden op lisserbroekonline.nl.