• Shabnam Abdulmajidrada ontwerpt draagbare retro en vintagekleding.

    Eigen foto

Derde Full Colour Festival op 29 juni in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Piet Kwak en Piet den Ouden zijn ervaren en enthousiaste bestuursleden van de Koepelcommissie, die weer een onderdeel is van de Dorpsraad.

“Ons derde Full Colour Festival Haarlemmermeer dat op zaterdag 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur gehouden wordt, gaat met meer items breder, gevarieerder en boeiender worden. Omdat bij dit Festival de verbinding van mensen de rode draad is, kwam vanuit Vluchtelingenwerk het dringend verzoek ook de Nederlanders bij het Festival te betrekken. Zij zeiden: mooi dat jullie dat voor ons doen, maar het gaat om de verbinding. Dus waar blijven de Nederlanders? Ja, daar hebben wij naar geluisterd: dus nou komt er naast alle exotische muziek ook Nederlandse muziek en zijn er meer Nederlandse kunstenaars actief.”

INITIATIEFNEMER De 28-jarige Shabnam Abdulmajidrada uit Tadjikistan is erg belangrijk voor het slagen van dit festival. Zij is naast initiatiefneemster en coördinatrice ook actief als modeontwerpster, die op de rode loper ook nog haar eigen ontwerpen zal showen, en zij zal er bovendien haar eigen schilderijen tonen en verkopen.

“Ideeën voor mijn mode ontwerpen komen uit eigen inspiratie, stemmingsmomenten en indrukken om mij heen. Wel met vooral de nationale Tadzjikse volkskleding als inspiratiebron. Ik ben dus nu niet alleen bezig met het ontwerpen van ondraagbare mode die geïnspireerd is op Lady Gaga, maar ook met draagbare retro en vintagekleding.”

Op het Full Colour Festival Haarlemmermeer worden ontwerpen geshowed van 7 designers. “Deze modeontwerpers komen uit Marokko, Venuzuela, Negombo, Nederland, Tadjikistan, Iran en Syrië. Zij komen met zo’n 35 modellen uit diverse landen. Daar zijn ook kinderen met linderkleding bij. De 2 shows om 13.00 en 15.00 uur duren ongeveer een half uur. De kleding zal dan ook te koop zijn. Aansluitend is er een optreden van danseres Fanta en haar groep.”

MUZIEK Naast het optreden van het kinderkoor Amalia in het Pier K-gebouw, zal er buiten muziek zijn van Djembé Drame, DJ de la Fresco, Interstate 44, Boanna, Eritrese muziek en een grote Syrische band. Er komen ook werkshops (en nog veel meer).

“Er staan dan 17 kraampjes waar men vooral exotische hapjes kan kopen. Dat hebben wij vorig jaar ook gedaan, maar dat was geen succes omdat veel bezoekers die gerechten niet kenden en die dus ook niet durfden te kopen. Die gerechten worden nu eerst gratis op dienbladen onder het publiek aangeboden om te laten proeven.”

In het Pier Kafé komt een Theehoekje en in het Pier K-gebouw zal een internationale poëziemiddag gehouden worden. De hele middag zijn er kunstuitingen van het Pier K-project IKTOON. In een tent op het Harmonieplein staan schilderijen ten toon -die ook te koop zijn- van Tania Mikits, Hannahma Frida Keur, Margreet van Donselaar, Shabnam, Dicky Treur, Rietje Stahli en Wout Klomp, en beeldende kunst van Consuelo Pardo. Om 16.00 uur volgt er een spetterend optreden van de grote Syrische band. Om 16.40 uur zal er als afsluiting van dit Full Colour Festival Haarlemmermeer gezamenlijk ‘We are the World’ gezongen worden.