• Rosamund Pike/LINA VON OSTEN

    Bruno Calvo

Cinmeerse deze week: verhaal van een van de gevaarlijkste nazipersonen

THE MAN WITH THE IRON HEART Het verhaal van een van de gevaarlijkste personen van het naziregime, en de dappere verzetsmensen die vastbesloten waren hem ten onder te brengen. 1942: Het Derde Rijk is op zijn hoogtepunt. Een Tsjechische verzetsgroep in Londen beraamt het plan voor misschien wel de meest ambitieuze militaire operatie van WOII: Operatie Anthropoid. Twee jonge rekruten worden naar Praag gestuurd om de wrede nazileider Reinhard Heydrich te vermoorden. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laurent Binet. Regisseur is Cédric Jimenez. Het oorlogsdrama gaat donderdag 12 oktober in première.

ALLES VOOR ELKAAR Vier hartsvriendinnen worden op de 30ste verjaardag van één van hen geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd. Pijnlijk is de realisatie dat ze hun verwachtingen van toen niet echt hebben waar gemaakt. Sterker nog: zowel qua carrière als op liefdesvlak staan ze totaal niet waar ze zichzelf op hun 30ste hadden bedacht. In enigszins beschonken toestand besluiten de vier dat het hoog tijd is daar verandering in te brengen en elkaar te helpen om hun tienerdromen alsnog waar te maken. Helaas zijn het juist de extra zetjes waarmee ze elkaar over hun grenzen duwen die ervoor zorgen dat de doelen steeds verder uit het zicht raken. De film gaat donderdag 12 oktober in première.

HAPPY DEATH DAY In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afschuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden. Regisseur is Christopher Landon. De horrorfilm gaat donderdag 12 oktober in première.

Op de foto: De film The Man With the Iron Heart is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laurent Binet.