• HS_14015.dng

    Aangeleverd/David James
  • NOR_D10_061217_0738_0732_R2_COMP – L-R: Howard Simons (David Cross), Frederick “Fritz” Beebe (Tracy Letts), Ben Bradlee (Tom Hanks), Kay Graham (Meryl Streep), Arthur Parsons (Bradley Whitford), Chalmers Roberts (Philip Casnoff), Paul Ignatius (Brent Langdon), Meg Greenfield (Carrie Coon, seated) and other members of The Washington Post in Twentieth Century Fox’s THE POST. Photo Credit: Niko Tavernise.

    Photo Credit: Niko Tavernise

Cinemeerse: Geinige poldermaffia en krantenpolitiek

HOOFDDORP Deze week draaien weer volop nieuwe films in CineMeerse. Van een Oscar-genomineerd drama tot een Nederlandse maffia-wannabee.

THE POST 'The Post' is genomineerd voor twee Oscars (Beste Film en Beste Actrice/Meryl Streep). Het verhaal gaat over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee zo'n beetje alles. De film is geregisseeerd door Steven Spielberg.

PATSER 'Patser'is een Nederlandse film die gaat over de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, het snelle geld en respect. Als het viertal de kans krijgt om een grote coke deal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. Met onder meer Ali B en Werner Kolf en een klein rolletje voor Matthijs van Nieuwkerk.

12 STRONG '12 Strong' speelt zich af op de onzekere dagen na 9/11. Het team van de Amerikaanse Special Forces, geleid door hun nieuwe kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth), is uitgekozen om als eerste van de Amerikaanse troepen naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie.

EARLY MAN Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd.