• Hopper Stone/SMPSP

Cinemeerse deze week

HOOFDDORP Wat doe je als een spel je steeds dieper in de problemen brengt? En wat betekent het voor de strijd als je een concurrent probeert uit te schakelen? Cinemeerse presenteert deze week films die de lat erg hoog leggen.

GAME NIGHT Jason Bateman en Oscar-genomineerde Rachel McAdams werken samen in de door John Francis Daley & Jonathan Goldstein geregisseerde New Line Cinema actie-komedie Game Night. Voor de wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max's charismatische broer, Brooks (Kyle Chandler), een moord-mysterie-partijtje organiseert compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped, hoort dat bij het spel... toch? Maar wanneer de zes overcompetitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit 'spel', noch Brooks, is wat het lijkt.

In de loop van één chaotische nacht bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Dit wordt óf het leukste spel ooit, óf ... game over. De film gaat donderdag 22 februari in première.

I, TONYA Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan.

Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren. Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding, en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer. Regisseur Craig Gillespie levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering. Ook deze film gaat 22 februari in première.