• www.corbino.nl

Anne Wil Blankers in een aangrijpend toneelstuk

HOOFDDORP 'Wat ik moest verzwijgen' is een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (onder meer van 'Soldaat van Oranje') over de Joodse onderduikster Jet. Met in de hoofdrol de 'grande dame' van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers.

Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter.

De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid? 'Wat ik moest verzwijgen' is gebaseerd op de roman die Ariëlla Kornmehl schreef naar aanleiding van de verhalen van haar grootmoeder. 

De voorstelling is donderdag 18 januari te zien in de grote zaal van De Meerse om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707 of www.demeerse.nl.