• Conni Freestone.
  • Paul Jansen
  • Conni Freestone.
  • Conni Freestone.
  • Conni Freestone.

Toneelgroep De Porseleinkast brengt 'Maison Tablier'

NIEUW-VENNEP Toneelgroep De Porseleinkast brengt vrijdag 24 en zaterdag 25 mei de voorstelling "Maison Tablier" in De Rank. Kaartjes kosten in de voorverkoop 10 euro, drankje inbegrepen, en kunnen besteld worden via deporseleinkast.org De kaartjes kosten aan de zaal 12 euro.

Maison Tablier was een succesvol modehuis en Meneer Tablier een echte couturier. 'Hij doet geen fashion, hij ís fashion!'. Helaas is daar in zijn atelier tegenwoordig niets meer van te merken want meneer lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Noodgedwongen zwaait zakelijke dochter Babette al een jaar de scepter. Alle modieuze hoogstandjes van weleer hebben plaatsgemaakt voor oerdegelijke schorten. Werknemers zijn ongemotiveerd en vinden geen uitdaging in hun werk. Het is natuurlijk ook dodelijk saai om de hele dag schorten te naaien.

Het enige wat het team op de been houdt is bemiddelen in een romance tussen collega's Ietje en Rico, de muzikale intermezzo's van Janis en Freddy's supersensitiviteit.  Hoewel atelierleider Simon hard zijn best doet om er toch een gezonde workflow in te houden, valt tegen China helaas niet op te concurreren. Nadert het einde voor Maison Tablier of is de verloren gewaande redding nabij? In ieder geval moeten die laatste orders worden afgewerkt.