• De organisatie van de Vennepse Spelen.

    Eigen foto

Zestal sportclubs binden strijd aan tijdens Vennepse Spelen

NIEUW-VENNEP Zes Vennepse sportverenigingen komen met een uniek nieuw evenement: de Vennepse Spelen. De opbrengst van het evenement is bestemd om via de Seniorenverening Haarlemmermeer-Zuid (SVHZ) ouderen uit hun isolement te halen. 

Het idee achter de Vennepse Spelen is simpel: zes sportverenigingen houden allemaal een toernooi op hun eigen complex voor de andere vijf verenigingen. De verenigingen zullen met een seniorenteam tegen elkaar gaan strijden op de verschillende toernooien.

SPORTKAMPIOEN Zaterdag 16 maart beginnen de verenigingen bij Tennis Vereniging De Kikkers om uiteindelijk 12 oktober op het laatste toernooi bij sv DIOS te kunnen bepalen wie de sportkampioen van Nieuw-Vennep wordt .

Het gaat de verenigingen echter niet om de eindzege, maar eerder om enerzijds dichter bij elkaar te komen en samen te gaan werken, maar zeker ook zodat de Vennepse verenigingen hun sociale betrokkenheid kunnen laten zien.

GOEDE DOEL Dat deze verder gaat dan hun eigen huidige leden blijkt uit het goede doel waarvoor zij hun handen ineen slaan. Dit goede doel is dit jaar de Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Zuid en dan met name Stichting Senioren Samen op Weg, die ouderen vervoert voor bijvoorbeeld een boodschap, doktersbezoek of een leuk uitje.

Er zullen posters worden opgehangen bij de clubs en bij deelnemende sponsoren uit Nieuw-Vennep waarop de verschillende data en tijden van de toernooien te vinden zijn. De sponsorinkomsten worden gebruikt om in samenwerking met de SVHZ een geweldige dag voor ouderen uit Nieuw-Vennep te organiseren. Wie wil bijdragen kan naar een van de toernooien komen, of mailen naar devennepsespelen@gmail.com.

INITIATIEF De Vennepse Spelen zijn een initiatief van Vennep Flyers en sv DIOS en het eerste toernooi is zoals gezegd 16 maart vanaf 19.30 uur bij TV De Kikkers aan de Oosterdreef. Verder doen ook Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep, volleybalvereniging VHZ en Badmintonvereniging Nieuw-Vennep mee aan het evenement.