• De zes die zich plaatsten voor het provinciaal kampioenschap.

    Eigen foto

Zestal judoka's van Judo Yushi mag naar provincietitelstrijd

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft het goed gedaan op de regiokampioenschappen voor B-pupillen. Zes judoka’s eindigden bij de beste vijf in hun gewichtsklasse en plaatsten zich voor het kampioenschap van Noord-Holland

Het district Noord-Holland is verdeeld in drie afdelingen. In elke afdeling vinden de regiokampioenschappen plaats tot 10 jaar en tot 12 jaar. Judo Yushi is door het district Noord-Holland aangewezen als locatie voor de regiokampioenschappen in afdeling Zuid-West. Ditmaal was het de beurt aan de B-pupillen, de judoka’s in de leeftijd tot 12 jaar. De beste vijf judoka’s per gewicht plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord-Holland. Daar strijden de beste judoka’s uit de regio’s tegen elkaar voor de provinciale titel.

STERKST BEZET De klasse tot 38 kilogram is een echte middengewichtklasse en was één van de sterkst bezette gewichtsklassen. In dit gewicht won Twan van Vliet al zijn poulewedstrijden. Hij reikte uiteindelijk tot de finale, die puntloos eindigde. De jury wees na afloop unaniem Twan aan als winnaar.

Judo Yushi deed sowieso goed in deze gewichtsklasse, want ook de beide bronzen medailles bleven in Nieuw-Vennep. Mike de Rooij kwam goed terug via de herkansing en won het brons. Thomas Vermeer verloor ook de kwartfinale, maar veroverde met een snelle overname de tweede bronzen medaille. De overigen judoka's die zich plaatsten voor het kampioenschap van Noord-Holland, waren Melvin Koster (tot 46 kilogram), Katara Dekker (tot 30 kilogram) en Bima Verbrugge (tot 42 kilogram).