• Tom Brendt
  • Tom Brendt
  • Tom Brendt
  • Tom Brendt
  • Tom Brendt

Windsurfer Jordy Vonk vierde op Fuertaventura

NIEUW-VENNEP Jordy Vonk heeft opnieuw een stap gezet richting de top van de PWA Slalom World Tour. De Vennepse windsurfer eindigde het wedstrijdweekeinde op de wateren rond Fuertaventura (een van de Canarische Eilanden), op plek vier. Hij schoof hiermee in de stand om de wereldbeker een plekje omhoog naar plek vijf. 

De sterke passaatwind die waaide rond het eiland lag de Venneper duidelijk wel. De finales die Vonk surfte, gingen met hoge snelheid. Hierdoor duurde een race slechts zo'n 4 tot 5 minuten, een explosief evenement dus. De in vergelijking met de concurrentie nog jonge Vonk (de Franse winnaar Antoine Albeau is bijvoorbeeld 24-voudig wereldkampioen) was vooral tevreden over zijn constante niveau, juist omdat slalomwindsurfen op zee ook een kwestie van ervaring is. 

RISICO'S Het PWA-slalomseizoen loopt inmiddels richting het einde. De strijd om de wereldbeker eindigt begin oktober op de wateren rond het Duitse eiland Sylt, waar het vaak koude en slechte weer een extra uitdaging vormt voor de windsurfers. Vonk, die dit seizoen al Zwitsers en Nederlands kampioen werd op de slalom, zei eerder in deze krant al bereid te zijn risico's te nemen om op het podium van de wereldbeker te eindigen. "Gaat het fout, dan is het jammer. Maar als het goed gaat, kan ik naar het podium springen."