VVC speelt zichzelf helemaal veilig

NIEUW-VENNEP Het VVC van Rick van IJzendoorn is definitief veilig. Daar was sinds vorige week nog één punt voor nodig, maar de ploeg uit Nieuw-Vennep verraste zaterdag met een 2-3 overwinning tegen United/DAVO. Daarmee is meteen aan alle onzekerheid een einde gekomen en kan rustig toegewerkt worden naar de slotderby VVC – Pancratius.

De winst kwam tot stand via Stef Robberts (de 1-0 voor rust), Jamil da Cruz (2-0 na rust) en Youri Schouten (3-0), waarna United/DAVO nog tot 3-2 kon terugkomen. Mede door het inzetten van twee verse spelers (twee jongere spelers die volgens IJzendoorn prima invielen) konden de drie punten mee naar Nieuw-Vennep.

"Dus wordt er maandag niet getraind", aldus de hoofdtrainer die die straf in het vooruitzicht had gesteld bij een slecht resultaat. "Drie keer raden waar ze over begonnen in de kleedkamer."

Dat VVC nu definitief veilig is, geeft bij veel betrokkenen een rustig gevoel, weet Van IJzendoorn die zich voor nog 2 à 3 jaar aan de functie van hoofdtrainer heeft verbonden. "Er komen enkele goede spelers naar VVC en we beschikken over de nodige talenten in de jeugd. Daarmee moeten we een team kunnen opbouwen dat weer meedraait in de top vier want dat is de ambitie van VVC. Daar wil ik graag aan meewerken."