• Lex van Lieshout

VVC kan voorsprong niet vasthouden

NIEUW-VENNEP Het thuisvoordeel heeft deze zaterdag niet het gewenste effect opgeleverd voor de mannen van hoofdtrainer Rick van IJzendoorn. Zijn VVC verloor namelijk met minimaal verschil van VEW: 1-2. Dit betekent dat VVC nog minimaal één punt moet halen uit de laatste twee wedstrijden om definitief zeker te zijn van klassebehoud.

"Zodra je dat vergelijkt met de situatie van vier weken geleden, dan staan we er nu veel beter voor. Maar", aldus Van IJzendoorn in een reactie, "dat neemt niet weg dat je vandaag voor 100 procent de deur op slot had kunnen gooien richting degradatie. Nu moet je toch nog dat ene punt zien te pakken. Als je kijkt wie de tegenstanders zijn, dan is dat zeker niet onmogelijk. Maar nogmaals – het had heel leuk geweest als we het vandaag al uitgebreid hadden kunnen vieren met de aangeboden barbecue. Dat kan dus niet. Maar", het klinkt overtuigd, "ik heb er alle vertrouwen in."

Dat het toch nog 1-2 werd, vindt hij een behoorlijke tegenvaller gezien de manier waarop VVC de wedstrijd begon. Voldoende passie en inzet en dat leverde de 1-0 op van Jouri Schouten. Maar daarna ging VVC te veel mee in het langzame tempo en liet de thuisploeg zich een beetje in slaap sukkelen. En toen VEW toch nog op 1-1 kwam, schrokken de VVC-spelers te laat wakker. Het werd uiteindelijk 1-2 en dat betekent dat VVC nog twee weken de tijd heeft om zich helemaal zeker te spelen.