• De organisatie is heel blij met alle steun die zij krijgt.

    Robert Joore

Vrijwilligers zijn dé motor 14e dnata Haarlemmermeer Run

HAARLEMMERMEER Om de Haarlemmermeer Run op zondag 2 september plaats te laten vinden, wordt er tot op de laatste dag nog volop achter de schermen gewerkt. En dat terwijl de organisatie al een jaar bezig is met alle voorbereidende werkzaamheden. "Wij willen het liefst zo veel mogelijk lopers en ook vrijwilligers laten genieten van deze gezellige loop met start en finish vanuit het mooie honkbalstadion in Park21", laat de organisatie weten. "Het is een enorme organisatie om alles goed te regelen."

Er komt namelijk heel veel kijken bij zo'n groot loopevenement. Denk aan inschrijvingen, startnummers en medailles regelen. Maar ook bekers, geluid, muziek, spandoeken, hekken, vergunningen, lunchpakketten, computers, sponsorcontracten, draaiboeken, fotografen, businessteams, shirts, sponsorruimte, businessruimte, pr-activiteiten, contacten met gemeenten, routes controleren, politie, EHBO en ook alle verkeersregelaars. Er moet aan heel veel gedacht en gewerkt worden. Tot op het laatste moment zelf.

"Net voor de start van de inschrijving - begin dit jaar - hebben we een nieuwe website gelanceerd. Met dank aan een groep mensen die zich hiervoor op vrijwillige basis willen inzetten. Nogmaals - het kúnnen houden van deze Run kan niet zonder hulp van al die vrijwilligers en - dat moeten we ook niet vergeten - met hulp en financiële bijdrage van al onze sponsoren."

De organisatie is blij met zijn nieuwe hoofdsponsor dnata die, wat betreft hun naam, zichzelf al duidelijk heeft laten zien op de vele aankondigingsborden langs de vele polderwegen. Verderop in deze special stelt dnata zich voor en wordt hun betrokkenheid bij de Haarlemmermeer Run toegelicht. "We zijn heel blij met dnata en de voorpubliciteit", laat de organisatie weten. "We vermoeden zelfs dat het bijna 25 procent meer voorinschrijvingen heeft opgeleverd in vergelijking met vorig jaar. Wij hopen van harte dat deze groei zich voortzet."
Een andere belangrijke partij op en voor zondag 2 september is de Bas van de Goor Foundation, dit jaar het goede doel van de dnata Haarlemmermeer Run. De BvdGF informeert mensen met diabetes over de positieve effecten van sport en bewegen. En zij laten mensen het sporten ervaren en hen daarmee te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Doneren kan ook op 2 september bij de stand van Bas van de Goor Foundation.
Dit jaar zijn de routes wederom aangepast om ze voor de lopers nog aantrekkelijker en veiliger te maken. Er is muziek op het parcours voor de nodige afleiding en ondersteuning.
Burgemeester Onno Hoes heeft toegezegd om de medailles te komen uitreiken aan alle kinderen die mee doen met de BDUmedia Jeugdloop.
Zondag wordt onder alle lopers en vrijwilligers een weekend rijden met een Mitsubishi Eclipse verloot. Daarnaast krijgen deelnemers nog andere zaken zoals een medaille, een polsbandje, broodjes en vers fruit.
"Het wordt zondag een bijzondere dag", aldus de organisatie, "met dank aan de lopers, vrijwilligers en alle andere mensen die bij de Run betrokken zijn, met in het bijzonder BDUmedia."