Voorbereidingen derde Venneper Run in volle gang

NIEUW VENNEP Bij Sportplaza De Estafette klinkt 11 maart om 10.30 uur het startschot voor de 3de Venneper Run. Hardloop minnend Nieuw-Vennep heeft even moeten wachten op de 3e editie, maar het is het wachten meer dan waard, aldus organisator Rosanne van Rooijen.

"We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen. Net zoals voorgaande editie kan er gestart worden op de Jong Leren Kidsrun 1,25 km, Jong Leren Kabouterrun 2,5 km, Balk Rijwielen 5 km, Bar Bistro Joseph 10 km en de Sportplaza Estafette Business Run. En zoals de deelnemers aan eerdere edities van ons gewend zijn, is het parcours dit jaar wederom autovrij."

G-LOOP De Venneper Run is dit jaar uitgebreid met een G-loop, speciaal voor mensen met een beperking. Het gehele parcours is toegankelijk voor rolstoelen en indien gewenst kan er een begeleider meelopen. Na de G-loop start de Jong Leren Kabouterrun van 1,25 km - speciaal voor de jongste hardlopers onder ons.

Zij mogen ook begeleid worden tijdens de wedstrijd. Om 11.00 uur gaat de oudere jeugd van start voor de Jong Leren Kidsrun van 2,5 km. De warming-up voorafgaand aan de starts wordt verzorgd door Rein Sarink van Reset Haarlemmermeer. Voor iedere deelnemer is er een medaille. Voor de snelste drie hardlopers per leeftijdsgroep zijn er bovendien mooie prijzen te verdienen, verzorgd door Jump XL en Sportplaza De Estafette.

5 KM EN 10 KM] Om 13.00 uur starten de 5 km en 10 km. Alle deelnemers krijgen een startnummer met elektronische tijdsregistratie en een goodie-bag. De route loopt vanaf SportPlaza de Estafette via een autovrij parcours langs de VVC-sportvelden, richting Hoofdvaart en weer terug.

BUSINESSRUN Om 13.00 uur start ook de Businessrun. Per bedrijf kunnen maximaal vijf deelnemers ingeschreven worden. Zij kunnen voor en na de businessrun gebruik maken van de VIP-lounge in Sportplaza de Estafette met hapjes, drankjes en een teamfoto. De bedrijventeams starten vanuit het eerst startvak. En ook hier wordt het snelste team gehuldigd op een podium en wint de bedrijvenbeker.

Bij de finish krijgt iedere loper de medaille en staat er sportdrank, water en fruit. Een Vennepse deejay zal het evenement muzikaal omlijsten. Er zijn douche- en kleedruimtes en de hardlopers kunnen een gratis sportmassage krijgen. Enthousiast geworden? Inschrijven kan via www.venneperrun.nl.

 

TRIATHLONVERENIGING De Venneper Run wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de Triathlon Vereniging Haarlemmermeer. "Triathlon wordt steeds populairder, dat merken we ook binnen onze vereniging", aldus voorzitter Richard Boellaard. "Met zwemmen, fietsen en lopen is het een hele afwisselende sport en dat maakt het leuk en uitdagend. Jong en oud kunnen meedoen, wij bieden hardloop- en zwemtrainingen, waarbij ouders en hun kinderen op hetzelfde tijdstip trainen.

Iedereen kan instromen op zijn eigen niveau en bepaalt zijn eigen doelen. Begin dit jaar zijn we gestart met een beginnerscursus borstcrawl, een groot succes. De cursus was binnen no-time uitverkocht. Een aantal zwemmers mogen we inmiddels verwelkomen binnen TVH. Ze hebben het zwemvirus te pakken en kijken of ze starten tijdens de sprintafstand van de Triathlon die 20 mei as gehouden wordt in het Haarlemmermeerse Bos."

Foto: Yes-fotografie.nl