• SV DIOS MO 13-1

    Annemiek Cornelissen

Voetbalster DIOS maakt prachtig doelpunt en wint clinic

NIEUW-VENNEP De Vennepse voetbalster Lieke Lieverse heeft onlangs met haar voor het KPN Moment van de Week genomineerde doelpunt een voetbalclinic gewonnen voor haar team, SV DIOS MO13-1. De prijs werd dinsdag ingelost. 

Lieverse maakte onlangs een prachtig doelpunt. Met de bal aan de voet slalomde ze tussen twee tegenstanders door het strafschopgebied in, waarna ze nog een verdediger uitkapte, de bal klaar legde en met rechts doeltreffend uithaalde. De keeper had geen schijn van kans. Er werden meer dan 1.200 stemmen uitgebracht op dit mooie doelpunt - een record - en daar kan Lieke Lieverse met recht trots op zijn.

CLINIC De prijs werd dinsdag 14 mei ingelost en zo werd in Nieuw-Vennep voor Lieke en haar team deze clinic gegeven. De clinic werd gegeven door Denny Mater en Luca Schut van Tribe Sports, KNVB en KPN, twee enthousiastelingen, die dit zeker over wisten te brengen op de voetbalmeiden. Het is een traditie geworden dat de KNVB iedere week drie opvallende momenten die naar voren komen tijdens wedstrijden op amateurvelden uitkiest en een plekje geeft op de Facebookpagina Voetbal. Bezoekers van deze pagina kunnen dan stemmen.

Dit keer was het een heel bijzondere stemming, want niet alleen Lieke Lieverse kreeg een record aantal stemmen, ook haar tegenstrever Jhony van Purmersteijn JO13-1 schakelde een leger aan stemmers in. Meer dan 1.200 mensen lieten hun voorkeur achter, voor beide deelnemers. Na het tellen van al die stemmen kon de bond geen duidelijke winnaar aanwijzen. Daarom werd besloten voor een keer een uitzondering te maken en allebei de deelnemers de clinic te laten winnen. Het filmpje, waarin Lieke Lieverse het bewuste doelpunt scoorde werd ingezonden door haar moeder Femke. Daar was Lieke aanvankelijk niet zo blij mee, maar draaide al snel bij, toen haar moeder via Facebook ontdekte dat de clinic door het team van haar dochter was gewonnen.

TECHNIEKEN "Toen was ik wel blij hoor", aldus Lieke. "Het is altijd leuk om nieuwe technieken te leren." Lieke voetbalt al sinds een jaar of zes. Ze speelde eerst bij SV Hillegom en dit jaar voor het eerst bij DIOS. Teammanager Huub Krab is maar wat trots op deze nieuwe aanwinst. "Ze meldde zich aan voor de selectie en we hadden al snel door dat ze een goede speelster is. Dit team bestaat uit meiden van 12 en 13 jaar, geboren in 2006 en 2007 en ze staan momenteel eerste in de hoofdklasse. Ze hebben de halve finale gehaald van de KNVB-beker vorige week, maar hebben helaas verloren met 2-1 van RK EDO. Ze staan echter een punt voor op de nummer 2 met nog twee wedstrijden te gaan en kunnen kampioen worden als ze twee thuiswedstrijden winnen. We gaan dus een spannende tijd tegemoet."

De clinic was dus welkom, zodat de meiden nog meer hun beste beentje voor kunnen zetten, op weg naar dit kampioenschap. Lieke traint twee keer per week en zit ook op waterpolo. Hier stopt ze dit seizoen mee. Verder zit ze in de eerste klas van het Haarlemmermeer Lyceum Mavo/Havo. Tot nu toe heeft ze nog voldoende tijd om te voetballen. "En dat blijf ik voorlopig doen ook, het is te leuk."

Annemiek Cornelissen