• Archief

SVOW-opvolger WVC gaat opnieuw fuseren, nu met DOSR

WETERINGBRUG De rook van de vorige fusie is nog maar nauwelijks opgetrokken, maar WVC staat opnieuw voor een samenvoeging. De club, waarin SVOW uit Weteringbrug in 2015 opging, heeft namelijk besloten te fuseren met DOSR. Het is de bedoeling dat de nieuw ontstane club vanaf volgend voetbalseizoen actief wordt. 

Tot 2015 had zowel Weteringbrug (SVOW) als het aan de overkant van de Ringvaart gelegen Oude Wetering (SV Alkmania) een eigen voetbalvereniging. Helaas slaagden beide verenigingen er niet in het hoofd zelfstandig boven water te houden en daarom werd besloten samen verder te gaan onder de naam WVC. 

VERDER WEG Met de fusie verdween het voetbal uit Weteringbrug. Sterker, de wedstrijden werden voortaan zelfs gespeeld in het nog iets verder weg gelegen Roelofarendsveen, waar ook DOSR haar thuisbasis heeft. Maandag 9 september hebben de leden van WVC en DOSR besloten samen verder te gaan.

'Om te komen tot een daadwerkelijke fusie is er nog veel werk aan de winkel', zo melden de verenigingen in een persbericht. 'Onder andere op voetbaltechnisch, financieel, juridisch en accommodatiegebied dienen er zaken geregeld te worden. Ook moet er nagedacht worden over de naam en het tenue van de nieuwe club. De beide clubs gaan alle zeilen bijzetten om deze zaken in het lopende voetbalseizoen te regelen. Als dat lukt, dan kan de fusie per voetbalseizoen 2020-2021 een feit zijn.'