VHZ weet nek-aan-nekrace net niet te winnen

NIEUW-VENNEP Het was een nek-aan-nekrace, vrijdag in de Estafette, van de volleybalheren van VHZ 1 tegen Spaarnestad 5. De spannende strijd werd echter door de thuisploeg op het nippertje met 2-3 verloren.

Beide teams begonnen energiek aan de strijd en zaten lekker in hun spel. Daardoor ontstond een spannende, gelijk opgaande strijd. De eerste set was uiteindelijk wel met 21-25 voor Spaarnestad. In de tweede set zakte VHZ een beetje in. De Haarlemmers gingen in hetzelfde tempo door, wat ze een setwinst van 17-25 opleverde.

Vervolgens herpakte VHZ zich sterk. Gesteund door supporters en coaching pakte het achter elkaar punten en ging de derde set met 25-17 naar de Vennepers. Deze mindset pakte door in de vierde set, die VHZ won met 25-22. De 2-2 in sets leverde een beslissende set op, waarin beide teams weer aan elkaar gewaagd waren en de stand gelijk opging.

Elk punt werd gevierd alsof er al gewonnen was. Bij 15-15 was de spanning te snijden. Na een punt voor Spaarnestad, was er weer een VHZ punt. Maar de vreugde was van korte duur. De Haarlemmers pakten twee punten op rij en haalden de winst met 16-18 binnen.