VHZ verliest degradatiekraker tegen Spaarnestad

NIEUW-VENNEP VHZ tegen Spaarnestad 5 in Haarlem is zaterdag een regelrechte kraker geworden met als inzet het voorkomen van degradatie. Voor VHZ pakte het niet goed uit met een 4-0 verlies.

Gehavend door blessures en afzeggingen trad VHZ aan met maar zes spelers, waaronder drie uit de jeugd. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd, wat resulteerde in een gelijkopgaande set. Echter voor VHZ was de servedruk met lange series tegen te hoog. Set 1 werd met 25-16 verloren.

In de tweede en derde set eenzelfde verhaal. Bij vlagen liet iedereen goed en verzorgd spel zien, maar het was onvoldoende om onder de Haarlemse druk uit te komen: 25-15 en 25-17. Desondanks bleef VHZ in de vierde set knokken voor de belangrijke punten. Veel enthousiasme en goed spel leidde tot een voorsprong voor VHZ.

Echter door een goed wisselbeleid en sterke serves knokte Spaarnestad zich terug en ging er vandoor met de winst. Grote dank ging van VHZ uit naar de invallers Sam, Pim en Milan, die een goede wedstrijd hebben gespeeld en prachtige acties lieten zien. Vrijdag 26 januari speelt heren 1 thuis tegen US 4, aanvang 20.45 uur.