• ROBERT JOORE

VHZ vecht voor winst in spannende 5-setter

NIEUW-VENNEP De VHZ dames vochten vrijdag in de Estafette niet voor niets hard tegen Spaarnestad 8. Na vier spannende sets, werd de beslissende vijfde set overtuigend gewonnen en daarmee met 3-2 de wedstrijd.

VHZ dat nog steeds kampt met blessures, kon rekenen op de inzet van twee jeugdspelers en begon sterk tegen het Haarlemse team, dat vijf plekken hoger stond.

De eerste set ging gelijk op, maar werd gewonnen door VHZ met 25-22. Ook in de tweede set moesten beide teams knokken. Nu was de winst met 21-25 voor Spaarnestad. In de derde set ging het mis door een andere opstelling. VHZ stond stil, verwerkte de service van de tegenstander niet goed en miste lengte aan het net. Resultaat een snelle 9-25. Met 1-2 leek een overwinning ver weg, maar terugkeer in de eerste opstelling gaf vertrouwen. Met goede communicatie werd gevochten voor elk punt. Ook van een mindere pass werd een mooie set-up gemaakt door de spelverdeelster. VHZ viel weer aan en bleef in de wedstrijd met 25-22. Dit had Spaarnestad niet meer verwacht, waardoor dat in set vijf geen kans meer maakte. Goed geconcentreerd en met servicedruk pakte VHZ met 15-4 de wedstrijd en steeg naar de negende plek.