VHZ redt het niet tegen Compaen

NIEUW-VENNEP Het door blessures en een jetlag gehavende herenteam van VHZ schoot zaterdag in Oostzaan met twee invallers te kort tegen Compaen 3. Meer dan een gewonnen set zat er niet in, 3-1.

Daar waar de thuiswedstrijd nog een knappe overwinning werd voor VHZ, wilde het nu niet lukken. De jetlag straalde de eerste set uit naar het gehele team: overal net een stapje te laat en niet agressief genoeg. Tegen de tijd dat iedereen een beetje bij de les was stond er 25-13 op het bord. De tweede set was een ander verhaal. Door een goede servicedruk, onder andere door Michael Peereboom van heren 2, en fanatiek verdedigen ging het de hele set gelijk op en kreeg VHZ zelfs twee setpoints.

Door een briljante prikbal van Jasper Buren werd het tweede setpoint verzilverd en de set met 23-25 binnengesleept. Door een kleine omzetting in de derde set bij VHZ, begon het nog beter te lopen. Met de verschuiving van Buren naar het midden en Sam Overdijkink, invaller van jongens A, aan de buitenkant werd de aanvalsdruk van VHZ nog hoger. Maar ook Compaen ging beter spelen. Het niveau van beide kanten was hoog, maar Compaen wist op ervaring en creatief wisselen de set met 25-21 naar zich toe te trekken. Helaas sloeg de jetlag in de laatste set weer toe en werd deze set met 25-15 bijna cadeau gedaan.