VHZ neemt revanche op Oberon

NIEUW-VENNEP De volleybalvrouwen van VHZ 1 hebben vrijdag in Weesp revanche genomen op de verloren thuiswedstrijd tegen Oberon. Nu pakten ze in Weesp met vier gewonnen sets de volle winst.

VHZ begon wat terughoudend aan de wedstrijd, maar hoopten ook op het wederom pakken van enkele punten voor handhaving in de Tweede Klasse. Oberon leek de toon flink te gaan zetten met aanzienlijk harde servicedruk. Al snel kwam de machine bij VHZ op gang.

Met goed anticiperen, trokken de Vennepse dames de eerste set naar zich toe met: 19-25. In de tweede set, met dezelfde opstelling, werd goed opgebouwd, samengewerkt en aangevallen, wat opnieuw leidde tot 19-25. Oberon kreeg het spel niet onder controle, terwijl VHZ steeds meer de wedstrijd dicteerde.

Beide teams vochten hard voor de derde set. VHZ bleef solide doorknokken en bij Oberon haperde het: 23-25. Overtuigd van het eigen kunnen pakte VHZ in set 4 door. Kracht en eensgezindheid leidden opnieuw tot winst en de volle 5 wedstrijdpunten gingen mee naar huis. Vrijdag 26 januari om 20.45 uur spelen de dames in de Estafette tegen Spaarnestad 8.