• ROBERT JOORE

VHZ heren1 pak punt tegen US

NIEUW-VENNEP Het eerste herenteam van VHZ heeft vrijdag in de Estafette tegen het sterke US 4 een punt weten te veroveren. Met slechts vier spelers uit het eigen team en drie invallers, startte VHZ erg goed tegen de nummer 4 van de ranglijst.

Met veel servicedruk en een goede verdediging bouwden de Vennepers langzaam maar zeker een voorsprong op die ze niet meer weggaven: 25-17. De tweede set speelde US geconcentreerder en had VHZ meer moeite met de servicedruk van de Amsterdammers.

Ondanks een aantal goede scores en sterke verdediging, trok US aan het langste eind: 17-25. In de derde set herpakte VHZ zich en lange tijd ging de strijd gelijk op. Maar aan het einde van de set gaf één serviceserie van US de doorslag en wonnen de Amsterdammers met 21-25. Daarna was de batterij leeg bij VHZ, het geloof in een goede afloop ontbrak en US won de vierde set eenvoudig met 14-25.

VHZ speelde drie goede sets en won daarvan één, tegen een sterk US. De volgende thuiswedstrijd is de derby tegen VCH uit Hoofddorp op 9 februari.