• VHZ

VHZ-heren verliezen spannende derby tegen VCH 2

NIEUW-VENNEP De volleybalheren van VHZ stonden vrijdag 2 november in Nieuw-Vennep tegenover de heren 2 van het Hoofddorpse VCH. Deze derby staat traditioneel garant voor een goede en spannende wedstrijd, en deze editie was daarop geen uitzondering. Helaas moest VHZ uiteindelijk het onderspit delven: 1-3.

Vanaf de eerste bal zette VHZ de bezoekers onder druk met een goede service, waardoor de Hoofddorpers weinig aan aanvallen toekwamen. Tel daarbij op een gedegen side-out en sterke verdediging, en VHZ liep langzaam uit tot een voorsprong van vier á vijf punten. Maar met de winst van de eerste set in zicht maakten de heren van VHZ een aantal onnodige fouten waar VCH genadeloos van profiteerde: 24-26.

KOPIE De tweede set was een kopie van de eerste, VHZ begon sterk en liep uit maar VCH trok aan het langste einde met wederom 24-26. In de derde set begon VHZ minder goed, enigszins teleurgesteld door de voorgaande sets. Maar de Vennepers herpakten zich en met een sterke inhaalrace wisten ze VCH nog bijna de achterhalen. Bijna, want ook de derde set was uiteindelijk voor VCH: 22-25.

In tegenstelling tot sommige voorgaande wedstrijden gaf VHZ daarna niet op. En terecht want het spel was opnieuw bij vlagen goed en er wordt hard gewerkt. Door goed serveerwerk kwamen de Vennepers op voorsprong en wat de voorgaande sets niet lukte, lukte nu wel: VHZ trok de set over de streep en won met 26-24.