• Eigen foto

Judoka's Judo Yushi presteren in België op internationaal toernooi

NIEUW-VENNEP De selectie van Judo Yushi heeft afgelopen weekeinde goed gepresteerd. Op de Hainaut Cup in Roselies in België behaalden vijf judoka's het podium. Op het Koegrastoernooi in Noord-Holland deden de pupillen het ook goed.

De Hainaut Cup in Wallonië is een Belgisch kwalificatiemoment. De garantie van een sterk deelnemersveld is daardoor verzekerd. In dit deelnemersveld behaalden vijf judoka's van Judo Yushi een podiumplaats. Bij de heren tot 18 jaar stonden Jelle van der Werff en Emilio Otte op het podium in de klasse tot 73 kilogram. Beiden wonnen al hun poulewedstrijden en de kwartfinale.

TEGENKWAMEN De loting bepaalde dat beide Judo Yushi-judoka's elkaar in de halve finale tegenkwamen. In een spannende wedstrijd trok Van der Werff uiteindelijk aan het langste einde met een schouderworp. Otte veroverde vervolgens brons door te scoren met een offerworp. Van der Werff won de finale, door wederom te scoren met een schouderworp.

In de klasse tot 50 kilogram stond ook Max Stikkelorum op het podium. Max won twee van zijn drie poulewedstrijden en won daarna de kwartfinale. De halve finale ging gelijk op; uiteindelijk moest Max het op scheidsrechterbeslissing afleggen. In de wedstrijd om brons scoorde Max met een been- en heupworp twee keer wazari en won daardoor voortijdig de wedstrijd.

VOL PUNT In de leeftijdsklasse tot 15 jaar deden Estrella Otte, Teun Zwetsloot en Markus Feddema mee. Estrella won in de klasse tot 52 kilogram al haar poulewedstrijden voortijdig met vol punt, maar verloor de halve finale tegen een fysiek grotere judoka. In de wedstrijd om brons scoorde Estrella met een voorwaartse offerworp een wazari, waarna ze de voorsprong succesvol verdedigde. Ook Markus kende eenzelfde route in de klasse tot 50 kilogram. Hij won zijn poulewedstrijden met vol punt en ook de kwartfinale met houdgreep. In de halve finale liep Markus op een schouderworp en verloor.

De wedstrijd om brons was spannend. Markus kwam op voorsprong, maar zijn tegenstander maakte het weer gelijk. Uiteindelijk besliste Markus de wedstrijd met schouderworp. Teun Zwetsloot draaide in de klasse tot 55 kilogram ook een goede reeks en verloor uiteindelijk de wedstrijd om brons.

EERSTE PLAATS Tegelijkertijd stonden de pupillen en de judoka's die in de leeftijdsklasse tot 15 jaar eerstejaars zijn op het Koegrastoernooi in 't Zand in Noord-Holland. Xuxa Blom veroverde op dit toernooi de eerste plaats. Derde plaatsen waren er voor Wigo Hendriks, Jari Hendriks, Koen Stuurwold en Tim van Deventer. Ook Valentino Meulenhoff, Sam Leibbrand en Renz Beelen kwamen ver en werden uiteindelijk gedeelde vijfde.