Tweede seizoenszege voor basketbaldames DIOS

NIEUW-VENNEP De basketbaldames van DIOS hebben zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Harlemlakers, dat ondanks de naam haar thuisbasis heeft in de Calandhal in Amsterdam, werd met 31-36 gewonnen.

De wedstrijd begon rommelig voor de basketbalsters. Er was geen scheidsrechter aanwezig, waardoor de teams er uiteindelijk voor kozen hun coach in te zetten als scheidsrechter. Tijdens de time-outs moesten diezelfde coaches dan alsnog hun rol als trainer op zich nemen. Wel prettig was het feit dat er acht speelsters mee waren gereisd naar de hoofdstad, waardoor DIOS met twee reserves goed door kon wisselen.

ALLE KANTEN Er ontwikkelde zich een wedstrijd die alle kanten op ging. Het begin was duidelijk voor de thuisploeg, die het eerste kwart eindigde met een 8-4 voorsprong. In het tweede kwart slaagde DIOS er niet in het net te vinden, waar Harlemlakers wel vrolijk verder ging met scoren. Onder meer een driepunter van de thuisploeg zorgde voor 17-8 tussenstand halverwege deze basketbalwedstrijd.

DIOS moest aan de bak en het antwoord kwam in het derde kwart. Met name Ewa Srebrowska had hierin een hoofdrol, door vier punten te scoren en twee vrije worpen te missen. Het belangrijkst was echter de score van Neeltje van Haaren, want zij bracht DIOS aan het eind van het derde kwart voor het eerst op voorsprong (19-20).

VERLENGING De wedstrijd ging daarna gelijk op, en het was opnieuw Srebrowska die via twee vrije worpen de stand na vier kwarten op 25-25 bracht. Het laatste fluitsignaal klonk, maar omdat er een winnaar moest komen, werd hierop een verlening van eenmaal 5 minuten gespeeld. Daarin was het DIOS dat meteen via Srebrowska en Lian Cuvelier op voorsprong kwam (25-29). Van Haaren mocht tweemaal aanleggen voor een vrije worp, miste beide kansen maar pakte bij de tweede alsnog de rebound voor de 25-31.

DIOS kon de wedstrijd vervolgens uitspelen en won met 31-36. Een mooie tweede zege van het seizoen.