• Christopher Groot derde van Nederland -18 jaar tot 73 kg.

    Judo Yushi
  • Tim van Deventer, kampioen van Noord-Holland -10 jaar tot 27 kg.

    Judo Yushi
  • Luca Needham derde van Nederland -18 jaar tot 46 kg.

    Judo Yushi

Twee keer brons voor Judo Yushi op NK tot 18 jaar

NIEUW-VENNEP Judo Yushi behaalde twee keer brons op het NK tot 18 jaar en eindigde met vijf judoka's bij de beste zes in de diverse gewichtsklassen. Judo Yushi judoka's Christopher Groot behaalde brons tot 73 kg en Luca Needham brons tot 46 kg. Loek van der Veld, Max Stikkelorum en Emilio Otte werden vijfde, Jelle van der Werff gedeeld zevende.

Christopher verloor de eerste ronde van Oostra uit Groningen door schouderworp en had daardoor via de herkansingen meteen een lange route af te leggen naar een podiumplaats. Christopher kwam terug met overwinningen op steenken door heupworp, op bulthuis door een overnameworp. Christopher stuitte wederom op Oostra, maar dit keer kon hij het tactisch oplossen en won op shido. In de laatste herkansingsronde schakelde Christopher noodgedwongen clubgenoot Jelle van der Werff uit, die na twee overwinningen de kwartfinale had verloren. Om brons won Christopher van Bos uit Brabant met vol punt door uchi-mata (heupworp).

Luca Needham is voor zijn gewichtsklasse nog relatief licht, maar won van Zonder met vol punt door uchi-mata en van Martin eveneens met uchi-mata. In de kwartfinale kwam Luca nog kracht tekort en verloor hij van de latere kampioen Te Winkel door een schouderworp. Na overwinningen in de herkansing op Klein met een houdgreep en Van de Ree (shido) stond Luca tegen trainingsmaatje Max Stikkelorum om brons. Deze wedstrijd won Luca met vol punt door uchi-mata.

Een dag later kon Judo Yushi nog een succesvolle prestatie bijschrijven. Bij de pupillen tot 10 jaar is het kampioenschap van Noord-Holland de hoogst haalbare titel die behaald kan worden. Dit lukte Tim van Deventer in de klasse tot 27 kg. Plaatsing voor dit kampioenschap vond plaats via de regiokampioenschappen, die Tim ook al op zijn naam schreef. Tim won de eerste partij door in het grondgevecht een kanteltechniek te vervolgen met een houdgreep. De kwartfinale won Tim met een heupworp. In de halve finale scoorde Tim twee keer met buitenwaartse haak. In de finale was twee keer een beenworpovername voldoende voor winst en het kampioenschap.