• Bestuurslid Paula van Harskamp (r) en Co Grotzenbauch met het nieuwe logo

    Ria Meuleman

Tennisvereniging Rijsenhout viert gouden lustrum

RIJSENHOUT Tennisvereniging Rijsenhout gaat feest vieren, want de club bestaat in 2020 50 jaar. Bij de start van het jubileumjaar vonden alle leden op 26 november een bijzondere jubileumkalender in hun brievenbus. Daarop staan alle maandelijkse feestelijke en sportieve activiteiten, met als hoogtepunt het gouden jubileumfeest op 28 november 2020.

Ruim vijftig jaar geleden vroeg huisarts Smit zich af hoe hij de inwoners van het dorp meer in beweging kon krijgen. Hij nam het initiatief tot het oprichten van een tennisvereniging en zag de gemeente bereid grond ter beschikking te stellen op basis van erfpacht. De eerste lening werd verstrekt door het pensioenfonds van de Vereniging voor Vroedvrouwen. Op 26 november 1970 was tennisvereniging Rijsenhout officieel een feit.

JOGHURTHUTJE Goed twee jaar later, in 1973, werden de eerste twee banen aangelegd. In die begintijd werden er veel woningen gebouwd in Rijsenhout, waardoor de vereniging al snel groeide. Richard van der Linden was de eerste voorzitter. Een clubhuis was er nog niet, de leden konden gebruik maken van de kantine van de naastgelegen voetbalvereniging. Co Grotzenbauch weet het zich nog goed te herinneren. Zij was 50 jaar geleden al bij de oprichting in dorpshuis De Reede, en is lid sinds 1974."Vroeger mochten we douchen bij de voetbal. De plek om ons te verkleden noemden we het 't Joghurthutje, als variatie op 't Melkhuisje".

TROTS "Aanvankelijk waren hier eerst meer mannen, maar later kwamen ook de vrouwen en nu is het ledenaantal zo'n beetje gelijk". Samen met bestuurslid Paula van Harskamp (jeugd- en feestcommissie) haalt Grotzenbauch, die ook jaren vrijwilliger was bij de club en in bijna alle feestcommissies heeft gezeten, herinneringen op. Met nog twee banen erbij in 1976 en vier jaar later, gelijktijdig met de komst van het clubhuis, de realisatie van de vijfde baan, werd het een goed draaiende vereniging. In 2010 bij het 40-jarig bestaan ging het park bij de renovatie van gravel naar smash-court banen, die jaarrond bespeeld kunnen worden. Er werd een nieuw jeugdterrein aangelegd met twee minibanen en een oefenmuur. "De opening werd verricht door de wethouder. We kunnen trots zijn op de club met bijna 400 leden en dit complex, mede dankzij onze enthousiaste vrijwilligers en sponsoren ".

GEZELLIGHEID "De open toernooien in juni zijn heel populair. Dan schrijven er ook zoveel tennissers uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep in, dat we soms moeten loten. "We hebben een ontzettend gezellige vereniging. Er werden en worden allerlei toernooien georganiseerd, met veel aandacht voor de catering. We gaan er een prachtig jubileumjaar van maken. Bijzonder in dit kleine dorp. Deze bruisende vereniging moeten we koesteren en we hopen anderen ook enthousiast te maken. Het is fijn om onze ervaring te kunnen delen met de jongere leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom. We hopen nu er een nieuw wijkje wordt gebouwd, dat er ook meer jeugd zal komen".

De jubileumkalender, met een activiteitenprogramma voor jong en oud, is in de vorm van een poetsdoekje voor bril of schermpje. Ook oud-leden zijn welkom. Alle info over de club en het jubileumjaar op: www.tvrijsenhout.nl en op Facebook.

Ria Meuleman