• ANP Foto

Tallon Griekspoor moet op valreep buigen voor Andy Murray

NIEUW-VENNEP Tallon Griekspoor is er net niet in geslaagd voormalig wereldtopper Andy Murray te kloppen. De Schot wist de Venneper op de valreep van de zege te beroven in hun onderlinge duel voor de Daviscup: 6-7, 6-4, 7-6.

Wat was hij dichtbij, de Vennepse tennisser Tallon Griekspoor. De Nederlander trof vandaag de Schotse Andy Murray in het tweede duel om de Daviscup en maakte het de voormalig nummer 1 van de wereld bijzonder lastig. De eerste set ging lang gelijk op. Op 3-3 kreeg Griekspoor kansen om Murray te breken, maar slaagde daar niet in. In de eerstvolgende game dreigde Griekspoor zelf even zijn opslag te moeten inleveren, maar ook hij hield zijn hoofd koel. Een tiebreak moest uitkomst bieden, en die ging uiteindelijk naar de Venneper: 9-7.

SETWINST In de tweede set viel Murray meteen aan, en brak Griekspoor in zijn eerste servicebeurt. Griekspoor wist de voormalig Wimbledon-kampioen terug te breken, maar in de volgende servicebeurt was het Murray die opnieuw Griekspoor van zijn opslag beroofde: 4-3. Het bleek genoeg voor de setwinst: 6-4. 

Griekspoor kwam in de derde set op een 4-1 voorsprong door zijn eigen service te behouden en de voormalig nummer 1 van de wereld te breken, maar die kwam daarna terug tot 4-4. De Venneper werd even aan het wankelen gebracht maar overleefde een breekpunt en uiteindelijk liep ook deze set uit op een tiebreak. 

UITLOPEN De Venneper kwam daarin opnieuw op 4-1 voor, maar miste bij 4-3 een opgelegde kans om verder uit te lopen, waarna Murray weer op gelijke hoogte kwam. Vervolgens knokte de Schot zich alsnog naar 7-5 en winst in de partij.